Wat nou, dwarslaesie? Deze onbevreesde rolstoelgebruiker en zijn vrouw doen dingen die maar weinigen zouden kunnen. Zoals? Kijk zelf maar!

Geen categoriemei 31 2015, 13:00
Hij is al jaren aan een rolstoel gekluisterd, maar daar laat deze jongen zich echt niet door stoppen.
Seth McBride was altijd al een atletische jongen. Het kostte hem dan ook jaren van z'n leven om te bekomen van de schok toen hij op 17-jarige leeftijd in een pijnlijk wintersportongeval een dwarslaesie opliep. Hoe kon hij weer de controle over zijn lichaam terugkrijgen én het leven weer aangenaam maken? Maar Seth is een doorzetter: in 2008 won hij in de Paralympische Spelen een gouden medaille bij het rugby'en.
1942719_orig
En vorig jaar kon hij nog een hele grote prestatie van z'n lijst afschrappen. Samen met z'n vrouw heeft Seth namelijk per fiets maar liefst 16,000 km afgelegd. Helemaal van Alaska langs de oostkust van de Verenigde Staten, om vervolgens via Midden-Amerika in het zuidelijkste puntje van Argentinië te eindigen. Aangezien Seth geen controle heeft over z'n benen, kreeg hij een aangepaste fiets die hij met z'n handen kon bedienen.
vlcsnap-2015-05-31-11h40m55s36
Het was hard werken, maar Seth - en zijn vrouw Kelly - konden haast niet blijer zijn:
"Ik geloof erg in gelijkwaardigheid; het verwijderen van barrières voor mensen met een handicap. We lijken hier soms te leven in een perfecte wereld, maar iedereen goed geaccepteerd ongeacht wat er met je aan de hand is. Daarom willen we door al deze landen heenreizen, door al deze culturen. Om beter te begrijpen hoe mensen hun leven leiden, zonder alle middelen die wij hier in het Westen hebben. Dat zijn allemaal dingen die ons zullen helpen groeien.
Bekijk hier de prachtige video die het stel maakte vlak voordat ze weggingen, getiteld 'The Long Road South'
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/The-Long-Road-South-SD.mp4"][/video]
.
Ben je dan een stel doorzetters, of niet soms?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten