Ze gaf de jas van haar man aan een dakloze. Vier jaar later is haar leven compleet veranderd

Hoe een goede daad iemands leven blijvend kan veranderen. 

Vier jaar geleden stond Andrea Berdine uit Hollister, Missouri in de rij bij een kringloopwinkel. Ze had nooit gedacht dat er die dag iets zou gebeuren, wat haar leven zou veranderen. Er was die dag een grote storm in de stad, en het waaide en regende enorm. Toen kwam er een dakloze man binnen. Totaal doorweekt van de regen was hij op zoek naar een gratis jas, maar de winkelbediende weigerde om hem te helpen. Andrea’s hart brak. Ze voelde het als een plicht richting haar medemens om de arme, dakloze man te beschermen tegen het gure weer. Vlug rende ze naar haar auto, en pakte de oude jas van haar man. Ze gaf de jas aan de zwerver, die haar uitvoerig bedankte.

Screenshot1

Wat een prachtig gebaar van liefdadigheid! Toen Andrea later op Facebook schreef over wat ze had meegemaakt, waren veel mensen geïnspireerd door haar goede daad, en vroegen hoe ze konden meedoen om hulpbehoevende mensen te helpen. Andrea nam het initiatief om een speciale Facebookpagina op te richten, waar mensen gratis spullen aan elkaar kunnen aanbieden.

Screenshot2

 

Een jaar later nam Andrea een radicale beslissing: Ze nam ontslag van haar baan, en vormde de Facebookpagina om tot een échte winkel. Voor sommige spullen in de winkel moet worden betaald, zodat Andrea de huur kan betalen, maar het overgrote deel van de verkrijgbare tweedehands artikelen is volledig gratis voor de mensen die het nodig hebben.

Screenshot3

Met haar winkel heeft Andrea de levens van talloze mensen verbeterd, waaronder dat van Louis Nelson. Toen Louis’ familie een moeilijke financiële periode doormaakte, stond Andrea voor ze klaar. Louis vertelt:

“Andrea heard about our situation and got us everything we needed – clothes, pots and pans, blankets, even a bed for when we moved into a place of our own,”

Ook de burgemeester van Hollister prijst Andrea’s liefdadigheidsinitiatief:

“Our city is a better place because of Andrea Berdine. In every community, large or small, there are residents in need of a helping hand,” he says. “When Andrea started Selfless Blessings, it was another positive step towards meeting the needs of our most vulnerable residents.”

Andrea hoopt dat haar winkel anderen zal inspireren om zelf mensen te helpen die het nodig hebben. Haar verhaal is hoe dan ook een fantastisch voorbeeld van het feit dat je als individu het verschil kunt maken: één daad van één persoon kan talloze levens veranderen en fantastische doelen bereiken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Jasterke

    nou, als mijn vrouw mijn jas aan ’n dakloze geeft, is haar leven binnenkort óók compleet veranderd… 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.