5-jarig meisje lijdt aan leukemie. Dan komt deze rechtenstudente in actie

Zou jij een deel van één van je organen opgeven om een klein meisje te redden?

Molly Bricker wél. De Amerikaanse rechtenstudente besloot om in te grijpen toen ze nieuwsartikelen las over het lot van de vijfjarige Sage Baker. Dokters ontdekten vier  jaar geleden dat het kleine meisje aan een bijzonder ernstige versie van leukemie leed. Ze was toen slechts zes maanden oud.

In de tussenliggende jaren onderging ze behandeling na behandeling, maar leukemie is bijzonder moeilijk te genezen, wat zeker geldt voor de versie die zij heeft – haar vorm komt maar heel zelden voor.

Door de behandelingen kwam Sage nog dieper in de problemen. Haar lever raakte namelijk beschadigd en de bloedtransfusies zorgden ervoor dat haar bloedtype veranderde. Hierdoor konden haar familieleden niets meer aan haar doneren. Dit terwijl ze razendsnel een nieuwe lever nodig had (of deel ervan).

Zoals het Amerikaanse 13NewsNow uitlegt:

Bricker saw that story and was inspired to help. She even turned down a summer clerkship position to be able to help Sage, said Regent spokeswoman Mindy Hughes. Tests had to be done to make sure Molly and Sage were a match. They were. On June 4, at MedStar Georgetown University Hospital, the surgery took place.

Het gevolg? Laat ik het uitleggen door de ouders van Sage te citeren die Molly een emotionele dankbrief stuurden:

“We kunnen Molly niet genoeg bedanken; ze heeft het leven van Sage gered. We wisten allemaal dat ze niet veel tijd overhad als ze geen transplantatie zou krijgen. Dank je Molly dat je mijn dochter een tweede kans hebt gegeven! Ik ben zo dankbaar dat God je op dit moment bij ons heeft gebracht. Je gaf ons gezin op precies het juiste moment een fantastisch wonder cadeau.”

Sage kan nu weer lekker spelen en van het leven genieten. En Molly? Die is weer hard aan het studeren. De heldin vindt het namelijk volstrekt normaal wat ze heeft gedaan en is eerst en vooral blij dat ze een ander heeft kunnen helpen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.