9-jarig jongetje krijgt geweldig verjaardagscadeau. Wat hij er vervolgens mee doet maakt zijn ouders trotser dan ooit

Zo kan het ook.

De negenjarige Carson Atkins was onlangs jarig. Zoals gebruikelijk organiseerden zijn ouders een fantastisch feestje. Zijn vriendjes en vriendinnetjes werden uitgenodigd, en iedereen kreeg een heerlijke taart, en tijd om te zwemmen. Het was, met andere woorden, een geslaagd feest.

Screen Shot 2015-06-17 at 12.26.53

Daar is verder niets opmerkelijks aan; zoiets gebeurt elke dag – en dan nog vele malen ook. Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland.

Nee, wat dit verhaal speciaal maakt is wat Carson met zijn verjaardagscadeau deed:

But the thing he did differently was request monetary donations in lieu of presents for the children of Hattiesburg Police officer Benjamin Deen, who was killed in the line of duty last month. “That’s what I wanted to be a present,” Atkins said. Carson’s mom, April, said he raised nearly $1,000 for the Deen children, which can be used how the family’s feels necessary.

Screen Shot 2015-06-17 at 12.30.21

Met andere woorden, in plaats van om specifieke cadeau’s te vragen vroeg Carson iedereen – zijn ouders, grootouders, andere familieleden en zijn vriendjes en vriendinnetjes – om geld. Hij haalde maar liefst 1.000 dollar op: een enorm vermogen voor een jongetje van 9 jaar oud.

Vervolgens pakte hij dat geld en gaf hij het aan het gezin van een politieagent die vorige maand om het leven kwam.

Schitterend, natuurlijk, maar het werd nog mooier. Deens voormalige collega’s waren namelijk zo dankbaar dat ze Carson een heel speciale dag wilden bezorgen. Ze kwamen langs op zijn verjaardag en gaven hem hun oude politiebadges, medailles en andere memorabilia.

Screen Shot 2015-06-17 at 12.30.27

Vervolgens werd Carsons dag nog mooier. Deens broer, Josh, besloot namelijk ook om een duit in het zakje te doen. Carson is, net als Deen toen hij nog leefde, een grote honkbalfan. En dus pakte Josh Deens verzameling honkbalkaarten en gaf hij ze aan Carson. Zoals je zou verwachten was Carson daar ontzettend van onder de indruk.

“Ik was echt verrast door de honkbalkaarten. Wat een grote en mooie verrassing.”

Carsons moeder had niet trotser kunnen zijn op haar zoon:

“Dat is de Carson die we hebben opgevoed. Hij is een bijzonder vrijgevig kind.”

Voor Carson was dat misschien wel het mooiste cadeau van allemaal: de trots van zijn moeder.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.