Als je het lief vraagt, doet deze vrouw de was voor je. De reden waarom, zal je waarschijnlijk verbazen

Melissa wil best gratis de was voor je doen. Geen enkel punt zelfs. En daar heeft ze een goede reden voor.

Het klinkt als de ultieme natte droom van iedere luiwammes: iemand anders je was laten doen én er ook niet voor hoeven betalen. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, niet voor Melissa Powers’ bedrijf For the Love of Laundy. Onder deze vlag is Melissa namelijk actief als gratis wasvrouwtje voor mensen die eigenlijk te arm zijn om dat betalen. Maar aangezien iedereen schone, friss kleren verdient, gaat ze in de weer.

Zelf heeft Melissa slechte ervaringen met wassen: toen ze zelf arm was, én een familie had op te voeden, moest ze vaak kiezen waar ze het geld aan moest besteden. Wassen draaien stond noodgewongen laag op de lijst, en het schoot er dan ook heel vaak bij in. Later begon Melissa langzaamaan de kosten voor een wasbeurt omlaag te schroeven, door zelf wasmiddel te maken wat ze kon gebruiken.

11156357_373701222817650_8869138968415743935_n

Weer later besefde ze dat je niks hebt aan wasmiddel, als je geen wasmachine hebt of zelfs maar de toegang tot een wasserette kan betalen. En toen ontstond “For the Love of Laundry“: Melissa verkoopt haar wasmiddel aan supermarkten, en van de opbrengst runt ze haar eigen liefdadigheidsinstelling. Om de zoveel tijd kan ze een wasserette afhuren, en arme mensen helpen met het doen van de was. Maar dat niet alleen, want ze maakt er echt een feestje van. Zo wordt er ook voedsel uitgereikt:

voedselwasMelissa hoopt er bovenal mensen mee te kunnen inspireren. Want de mensen die hun kleren bij haar wassen, vormen uiteindelijk ook een hechte gemeenschap:

“We zien mensen andere mensen helpen met het dragen van hun waszakken, of het allemaal in en uit een taxi te krijgen. Love of Laundy is niet de enige die helpt!”

Wat een prachtig initiatief! Iedereen verdient het uiteindelijk om schone kleren te krijgen, en aangezien dit dan ook nog eens gepaard gaat met het smeden van banden tussen mensen, is dit echt helemaal een geweldige instelling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Daniel

    Als Melissa hier een politieke partij zou oprichten, stemde ik op haar, steunde ik haar financieel, hielp haar met het wassen van kleren, zou ik koffie inschenken voor de arme behoeftige stumpers die er de was laten doen, en daarna vroeg ik haar ten huwelijk in gemeenschap van goederen.
    Het lijkt me een goed lopend zaakje wat ze heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.