Arme zwangere vrouw heeft geen geld om benzine te betalen. Dan grijpt een agent in

Soms is een kleine gift héél veel waard.

Alex Davis is een jonge vrouw die 26 weken zwanger is. Op zich is dat natuurlijk geweldig, maar vanwege de kwakkelende Amerikaanse economie heeft ze wel een serieus probleem: haar man is op zoek naar een (betere) baan, omdat ze bijzonder weinig geld te makken hebben.

Sterker nog, Alex leende onlangs $100 van haar moeder omdat ze anders gewoon niet rond kon komen. De moeder gaf haar het geld en vertelde dat ze het terug kon betalen als ze weer aan het werk ging (ze is met zwangerschapsverlof) en het dus wat ruimer had.

Op zich heel mooi, maar het plan was om de honderd dollar in een extreme noodsituatie te gebruiken. En dat overkwam haar onlangs. Ze moest dringend ergens naartoe, maar had geen benzine meer. Daarop stopte ze bij een benzinetank. Ze keek in haar beurs: behalve de $100 van haar moeder had ze niets.

alex pregnant

Ze besloot dus maar om het geleende geld te gebruiken. Op het moment dat ze klaar was met tanken en naar de kassa liep om te betalen belde haar man om haar te vragen wat ze aan het doen was. Ze legde uit dat ze aan het tanken was en het geld van haar moeder zou gebruiken. Zoals ze uitlegt op Facebook:

“My fiancee and I are living paycheck to paycheck as I am 26 weeks pregnant, and he is looking for a better job. I was supposed to pay my mom back $100, but she told me to save it for when I’m on maternity leave for 6 weeks. I planned on not touching it unless absolutely necessary…

“As I went inside Chevron and was standing in line waiting to pay for my gas, my fiancee calls me. He asked where I was at, and I simply said, ‘Well I was scraping for money in my car so I could put some more gas into it. I need gas to get home tonight.’”

Voor haar in de rij stond een politieman die ook net getankt had. Toen hij betaald had liep hij meteen weg. Vervolgens wilde Alex betalen. De kassier vertelde haar dat dit niet meer hoefde: de agent had zojuist haar rekening betaald!

alex zwanger 2

Ze wilde de agent dolgraag bedankte en rende – zo vlug als het gaat met een 26-weken oude baby in je buik – achter hem aan. Helaas was ze te laat. Hij was al in zijn truck gestapt en weggereden:

“There was a cop (I believe Forsyth County) standing in front of me. I was talking away on the phone and didn’t even realize what was happening. The cop that was in front of me must have heard my conversation, and he paid for my gas!!!! As I ran out the store to thank him, he had already hopped in his truck and didn’t even look back!”

Omdat ze zo dankbaar was besloot Alex een oproep om Facebook te plaatsen in een poging om de agent te vinden. Daarom vroeg ze haar vrienden om haar bericht op Facebook te delen. Misschien zouden ze de agent op die manier vinden.

Korte tijd later reageerde het bureau waar de agent werkt:

Screen Shot 2015-06-30 at 11.54.37

Met andere woorden, de agent had het gesprek tussen Alex en haar man gehoord en besloot dat ze “wel wat hulp kon gebruiken.” Voor de rest wilde hij graag anoniem blijven: hij deed het niet om erkend te worden, maar om iemand te helpen.

Het enige wat het bureau kwijt wil over de ruimhartige agent is dat hij “een goede man is” die “een jaar of 12, 13 agent is.”

Een schitterend verhaal, natuurlijk, waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen. Met een beetje geld (Alex tankte maar voor $10, niet voor de volledige $100) kun je een ander ontzettend veel geluk bezorgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. halo1

  Ze heeft natuurlijk het voordeel dat ze er aantrekkelijk uitziet…

 2. Onder(d)(b)uiker

  Bijna net zo belangrijk als de rellen in de schilderswijk.

  .

 3. Nog1

  Waarom wordt je zwanger als je nog niet eens geld hebt om voor 10 dollar (8 euro of zo) benzine kunt betalen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.