Boze mensen beginnen Facebookruzie met vrouw die in het openbaar borstvoeding gaf. Maar deze stoere moeder laat niet met zich sollen en heeft een episch antwoord

Ondanks alle digitale boze berichten die ze toegezonden kreeg, geeft deze jonge moeder zich absoluut niet gewonnen.

Enkele dagen geleden verscheen op Facebook een foto van een man die de Conner Kendall had gezien in een restaurant, alwaar ze haar baby borstvoeding gaf. De man nam er kennelijk aanstoot aan en maakte een foto van het tafereel. Die verscheen vervolgens op zijn Facebookprofiel, met een tekst waarin hij zich afvroeg of dit zomaar allemaal kon. ‘Oké, borstvoeding in het openbaar, als het per sé moet… maar moet de jonge moeder haar borst dan ook zichtbaar hebben?’ De anonieme man drie tafeltjes verderop vroeg zijn vrienden vooral te reageren: “Ik heb jullie inbreng nodig!”

11266629_993428820669198_3421047110737306654_nDe Facebookfoto van de man begon snel commentaren te krijgen van mensen die het niet zo hadden op borstvoeding, jonge moeders en zelfs niet op baby’s. Uiteindelijk werd de online woede zo groot, dat Conner de foto zélf ook onder ogen kreeg. En ze wist precíés wat ze moest zeggen om de man die deze foto zonder haar medeweten genomen had, klem te praten:

Ik wilde je gewoon even laten dat ik de moeder was die haar zoon borstvoeding gaf in het restaurant vandaag. Ik ben ook de vrouw waarvan je het nodig vond een foto te nemen terwijl ik daarmee bezig was. Waarna je die foto op social media plaatste op een beschamende manier. Terwijl ik aan het bewonderen was hoe schattig je dochter was, plaatste jij foto’s van mij op Facebook en Instagram.

En:

Ik ben ook intelligent. Ik ken alle feiten over borstvoeding en ik weet dat wat ik doe het beste is voor mijn kind. Ik koos ervoor om dit toen niet alleen omdat het heel dankbaar is, maar ook omdat het beter is voor baby’s. Ik ben overtuigd, niet alleen van mijn keuze om mijn kind borstvoeding te geven, maar om het te doen waar en wanneer ik dat wil.

1048028_633608389984578_614757828_oDe strijdbare moeder had haar punt gemaakt, en daar had de stiekeme fotograaf niet van terug! Hij verwijderde zijn post en stuurde via Facebook een berichtje aan Conner om zich te excuseren voor zijn gedrag. Maar eigenlijk hoefde het al niet meer: we zullen Conner Kendall herinneren als de dappere moeder die zich verweerde tegen internetterreur én zich hardmaakte voor haar rechten als jonge moeder. Haar social media-pestkop? Die zullen we heel gauw weer vergeten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Nicky

  Er moet meer borstvoeding in het openbaar gegeven worden! De religieuze(?) tepel politie is weer bezig en trek je er niets van aan.

  Zijn we helemaal ziek geworden? Ik vind het een prachtig, teder gezicht!

  1. toetssteen

   @Nicky
   Het zou me niet verbazen dat de mensen die boe roepen weglopen met Femen.
   Doe mij dan maar een jonge moeder met haar baby aan de borst.

 2. Beukman

  Anti-openbare borstvoeders geven nog wel eens als argument: “Maar je gaat toch ook niet in het openbaar zitten schijten?”
  Zulke reacties geven aan hoe ziek de anti-openbare borstvoedingslobby is. Niets mooiers dan een baby aan een borst te zien nibbelen.

 3. Ada1

  Goed gedaan hoor moedertje bijt maar van je af.
  Mooier gezicht is er niet een baby aan de borst

 4. JanvanEechoud

  plusje

 5. Seneca

  Een vrouw met ballen en dit is niet ironisch maar welgemeend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.