CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt botst met minister Dijsselbloem over betaling naheffing EU

Geen categoriejun 03 2015, 16:00
Omtzigt verwijt Dijsselbloem dat hij vorig jaar een toneelstukje opvoerde toen hij verbaasd en boos reageerde op het nieuws over de naheffing.
In de Tweede Kamer vanmiddag een fikse aanvaring tussen CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en minister van financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA):
Pieter Omtzigt, financieel woordvoerder van de CDA Tweede Kamerfractie, botste vandaag stevig met minister Dijsselbloem van Financiën over de naheffing van 642 miljoen euro die Nederland vorig jaar aan Brussel moest betalen. Omtzigt had Dijsselbloem voor het Vragenuur naar de Tweede Kamer geroepen om opheldering te geven over stukken die de Telegraaf na een WOB-verzoek had gekregen.
Omtzigt verwijt Dijsselbloem dat die vorig jaar oktober een toneelstukje heeft staan opvoeren toen hij verbaasd en boos reageerde op het nieuws over de naheffing.
De clash begon met een WOB-verzoek van De Telegraaf, waarbij allerlei documenten loskwamen die nooit naar de Kamer zijn gestuurd. Het CDA-Kamerlid wilde weten waarom, en vroeg daarom de minister van financiën naar de Kamer bij het Vragenuurtje vandaag.
Daar verweet Omtzigt vanmiddag Dijsselbloem dat hhij niet eerlijk was toen hij een verbaasde reactie gaf over de naheffing, maar de PvdA-coryfee op zijn beurt antwoordde dat hij wel degelijk verbaasd was, ondanks het feit dat hij reeds op de hoogte was van het feit dat Nederland een naheffing moest betalen aan de EU. Volgens Dijsselbloem was zijn verbazing erin gelegen dat hij nog niet wist waar dat geldbedrag op gebaseerd was, en niet op het blote feit dat er een naheffing aan Nederland opgelegd is.
Omtzigt stelde nog een aantal andere vragen aan Dijsselbloem, maar de CDA'er was niet tevreden met de beantwoording daarvan. Uiteindelijk heeft Dijsselbloem Omtzigt niet kunnen overtuigen: laatstgenoemde vroeg een heel kamerdebat aan, om de kwestie op een diepgravendere manier te behandelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten