Communicatiehoofd van FIFA stapt op, terwijl Blatter tik op de vingers krijgt van Europees Parlement

De FIFA moet het voorlopig doen zonder hoofd communicatie: Walter de Gregorio is opgestapt. Ondertussen ligt ook Blatter onder meer politiek vuur.

Het besluit van de Amerikaanse overheidsdiensten om onderzoek te doen naar fraude en witwassen binnen de FIFA houdt de voetbalorganisatie nog steeds in z’n macht. Zo stevig, dat hoofd communicatie Walter de Gregorio besloten heeft om z’n ontslag aan te bieden:

De Gregorio, die eerder werkte als journalist, assisteerde Blatter bij zijn verkiezingscampagne in 2011 en kreeg vervolgens de positie van hoofd communicatie. Secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA zegt blij te zijn ‘tot het eind van het jaar nog te kunnen putten uit zijn expertise’. De Gregorio’s rechterhand, Nicolas Maingot, neemt het stokje over.

De Gregorio zal tot het einde van het jaar verbonden blijven aan FIFA als speciale adviseur. Evenals z’n landgenoot – de gevallen voorzitter Sepp Blatter – is hij dus niet met onmiddellijke ingang opgestapt bij de voetbond.

Behalve dat het hoofd communicatie is opgestapt, heeft het Europees Parlement nogmaals de aanval ingezet op Sepp Blatter. Blatter heeft weliswaar aangekondigd op te stappen, maar blijft aan als interim-voorzitter totdat de FIFA een buitengewoon congres heeft georganiseerd om een opvolger te verkiezen. Ingelichte bronnen gaan uit van een congres in december.

Dat duurt de Europeanen allemaal veel te lang, en het Europees Parlement heeft daarom met grote meerderheid een resolutie aangenomen die de Zwitserse voetbalbobo oproept om plaats te maken. Blatter heeft nog geen reactie gegeven op het besluit van het Europees Parlement.

Blatter hangt nog steeds een arrestatie boven het hoofd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Anna

    Laat EU parlement eens de echte ondemocratische maffia aan de top van de EU onderhanden nemen. Die zijn erger dan bij de FIFA.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.