De laatste keer dat ze haar ex-geliefde zag, was dertig jaar geleden bovenop de Grote Muur in China. Nu zit hij ineens weer voor haar

Liefde overwint alles.. uiteindelijk. Zeggen ze. Maar wie deze video ziet, weet dat het ook echt waar is.

Ulay en Marina waren in de jaren ’70 en ’80 twee ‘performance artiesten’ die heel Europa doorreisden om hun exotische kunst aan het publiek te tonen. In 1988 gingen ze uit elkaar, maar deden dat in grootse stijl. Ze begonnen ieder de Grote Muur van China te bewandelen, elk vanaf een ander punt. Ze ontmoetten elkaar in het midden en omhelsden elkaar daar voor het laatst. Dat was de laatste keer dat ze elkaar zagen.

Tot voor kort. Marina is nog steeds een performance-artieste, en had vorig jaar een project waarbij ze een minuut lang gaat zitten met mensen die ze totaal niet kende. In totale stilte, zonder communicatie.

Ze zag voor dit project duizenden mensen. Ze brak nooit haar eigen regels en bleef zo stil als een stokstaartje zitten. Totdat ze Ulay weer zag. Zonder dat ze het wist, deed haar voormalig geliefde die ze dertig jaar niet had gezien mee aan het project.

Ineens zat hij dus voor haar. Haar reactie.. Marina’s reactie zegt het eigenlijk allemaal:


.

Ineens lijken dertig jaar toch eigenlijk maar een korte tijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.