Deze jongen zag als een berg op tegen de jaarlijkse sportdag. Maar toen kreeg hij een bijzondere verrassing

Vorig jaar was Preston Lillis zo nerveus over de sportdag op school, dat hij er ziek van werd. Maar dit jaar wachtte hem een bijzondere verrassing…

Al jaren heeft Preston Lillis, een tienjarige jongen uit Michigan in de Verenigde Staten, grote moeite met sport. Preston lijdt namelijk aan het syndroom van Asperger – een vorm van autisme – dat niet alleen zijn sociale leven belemmert, maar ook zijn motoriek.

Preson-Lillis_1-620x441

Om deze reden is Preston angstig om op school te sporten. Hij schaamt zich enorm voor zijn gebrek aan talent op sportgebied en is bang dat zijn klasgenootjes hem zullen uitlachen. Het is dan ook begrijpelijk dat de jaarlijkse sportdag, waar de hele klas naar uitkijkt, voor Preston een nachtmerrie is. Vorig jaar was hij zelfs zó nerveus dat hij niet eens kwam opdagen.

Preson-Lillis_2-620x428

Maar dit jaar liep alles anders dan hij had verwacht. Prestons vrienden op school wilden graag dat hun klasgenoot het naar zijn zin zou hebben op deze voor hem lastige dag, en daarom hadden ze een bijzondere verrassing voorbereid. Speciaal om Preston zijn zelfvertrouwen een opkikker te geven, hadden al zijn klasgenootjes met elkaar afgesproken dat ze Preston zouden laten winnen bij de renwedstrijd van de school. Dolblij liep Preston voorop en won de race, terwijl zijn hele klas hem aanmoedigde.

Prestons vader Tim was tot tranen geroerd door dit prachtige gebaar van de klas.

“We’re so worried about bullying and we don’t know how it will be in the future, but so far we have been very lucky with these kids. So it’s been nice because our teachers have been amazing. The principle is great, and everyone there has been on board.”

Tim spreekt zijn grote waardering uit voor de schoolleiding, de leraren en voor de klas. Hij en zijn vrouw maakten zich namelijk zorgen over hun zoon, het was hun grootste angst dat hij gepest zou worden. Gelukkig wordt Preston niet gepest, en zorgt zijn klas er zelfs voor dat hij leuk mee kan doen.

Wat een mooi gebaar. Natuurlijk betekent dit niet dat Preston opeens goed is in sport. Maar door hem te laten winnen, hebben zijn klasgenoten wel een enorme boost gegeven aan zijn zelfvertrouwen en zijn gevoel van eigenwaarde. Met zijn allen geven ze het signaal dat Preston er écht bijhoort. Een fantastische en inspirerende actie van deze kinderen, waar veel volwassenen een voorbeeld aan zouden kunnen nemen.

Vader Tim Lillis met zijn zoons Dylen en Preston
Vader Tim Lillis met zijn zoons Dylen en Preston

Prestons vader maakte deze hartverwarmende video van de gebeurtenis:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Je hoeft er geen Asperger voor te hebben… om die sportdagen te haten. Wat was ik wanhopig als de trein naar Parijs langs het sportveld voorbijreed…maar verder: leuk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.