Deze middelbare scholieren geven een meisje een geschenk dat haar leven verandert. Wacht tot je leest wat het is

Geen categoriejun 16 2015, 20:00
Technologie kan fantastische dingen bereiken.
De vierjarige Maeli Gottschalk is geboren zonder arm. Maar toen gaven middelbare scholieren in haar stad haar een prachtig geschenk.
Met hulp van hun techniekleraar en een 3D-printer hadden vijf scholieren een echte armprothese voor Maeli gemaakt. Met deze arm kan Maeli dingen oppakken en net als haar leeftijdsgenootjes op een step rijden. De moeder van Maeli prijst de scholieren:
"Ze hebben urenlang het printproces in de gaten gehouden en hebben ook alle technische onderdelen in elkaar gezet. Ze printten de onderdelen net zo lang opnieuw totdat het eindproduct gebruiksvriendelijk was. Ik denk dat we nooit zullen weten hoeveel tijd en moeite ze aan dit project hebben besteed."
De middelen voor het project werden geleverd door een liefdadigheidsorganisatie genaamd Enabling the Future, maar de uitvoer werd dus volledig overgelaten aan de scholieren. Één van hen zegt:
"Het kostte veel tijd, maar we hebben het gedaan. Het is enorm leuk en gaaf dat we een klein meisje hiermee hebben kunnen helpen."
De moeder van Maeli is ontzettend dankbaar. Ze vertelt dat het project eigenlijk bedoeld was om Maeli veilig te laten fietsen:
"Maar uiteindelijk hebben de scholieren een wereld van kansen en mogelijkheden gecreëerd. We zijn voor eeuwig onder de indruk van het talent, de wilskracht, de tijd en de focus die de scholieren in die project hebben gestopt. Ze hadden een robot kunnen bouwen of een voertuig dat de wereld zou veranderen, maar in plaats daarvan hebben ze een eindproject gekozen dat het leven van een klein meisje heeft veranderd."
Wat geweldig! Deze scholieren hebben dit meisje het mooiste geschenk gegeven dat ze ooit hadden kunnen bedenken. Echt fantastisch hoe ze op jonge leeftijd al iets voor hun medemens willen betekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten