Deze middelbare scholieren geven een meisje een geschenk dat haar leven verandert. Wacht tot je leest wat het is

Technologie kan fantastische dingen bereiken.

De vierjarige Maeli Gottschalk is geboren zonder arm. Maar toen gaven middelbare scholieren in haar stad haar een prachtig geschenk.

Met hulp van hun techniekleraar en een 3D-printer hadden vijf scholieren een echte armprothese voor Maeli gemaakt. Met deze arm kan Maeli dingen oppakken en net als haar leeftijdsgenootjes op een step rijden. De moeder van Maeli prijst de scholieren:

“Ze hebben urenlang het printproces in de gaten gehouden en hebben ook alle technische onderdelen in elkaar gezet. Ze printten de onderdelen net zo lang opnieuw totdat het eindproduct gebruiksvriendelijk was. Ik denk dat we nooit zullen weten hoeveel tijd en moeite ze aan dit project hebben besteed.”

De middelen voor het project werden geleverd door een liefdadigheidsorganisatie genaamd Enabling the Future, maar de uitvoer werd dus volledig overgelaten aan de scholieren. Één van hen zegt:

“Het kostte veel tijd, maar we hebben het gedaan. Het is enorm leuk en gaaf dat we een klein meisje hiermee hebben kunnen helpen.”

De moeder van Maeli is ontzettend dankbaar. Ze vertelt dat het project eigenlijk bedoeld was om Maeli veilig te laten fietsen:

 “Maar uiteindelijk hebben de scholieren een wereld van kansen en mogelijkheden gecreëerd. We zijn voor eeuwig onder de indruk van het talent, de wilskracht, de tijd en de focus die de scholieren in die project hebben gestopt. Ze hadden een robot kunnen bouwen of een voertuig dat de wereld zou veranderen, maar in plaats daarvan hebben ze een eindproject gekozen dat het leven van een klein meisje heeft veranderd.”

Wat geweldig! Deze scholieren hebben dit meisje het mooiste geschenk gegeven dat ze ooit hadden kunnen bedenken. Echt fantastisch hoe ze op jonge leeftijd al iets voor hun medemens willen betekenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Nog1

  ‘Wacht tot je leest wat het is’

  Ik wacht…op een betere kop boven het artikel.

  1 Nooit twee zinnen of zinsdelen in een kop.

  2 Wachten en lezen gaat niet samen; of ik wacht, of ik lees.

  3 We hoefden niet te wachten of te lezen om te weten wat het was, dat konden we op de foto al wel zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.