Geadopteerde tweeling werd onmiddellijk van elkaar gescheiden. Nu zien ze elkaar voor het eerst sinds hun geboorte

Mia en Alexandra zijn een eeneiige tweeling, die direct werd gescheiden bij de geboorte. Maar nu kunnen de meisjes elkaar eindelijk in de armen sluiten!

Het is volstrekt niet de bedoeling, maar in het geval van Mia en Alexandra is het onfortuinlijke toch gebeurd: na de geboorte van deze vrolijke meisjes zijn de tweelingzusjes uit elkaar gehaald, en opgegroeid in heel andere landen. Mia in de Verenigde Staten, en Alexandra in Noorwegen.

De meisjes lijken als twee druppels water op elkaar. Hun adoptie-ouders kregen bij het in orde maken van de adoptiepapieren in de gaten dat er iets niet in de haak was, en lieten een DNA-test uitvoeren. Ze bleken gelijk te hebben: de twee meisjes zijn inderdaad tweelingzussen. En dus was het alleen maar logisch dat de meisjes weer herenigd zouden worden.

Op een mooie dag in de afgelopen week was het dan zover: Mia komt haar tweelingzusje opzoeken in Noorwegen. Voor het eerst sinds hun geboorte zijn de meisjes weer samen, dus dat wordt dan ook gevierd met een welverdiende knuffel.

Mia en Alexandra zijn onmiddellijk weer onafscheidelijk en doen álles samen:

vlcsnap-2015-06-30-16h01m23s58

Bijna hadden de zussen elkaar nooit meer gezien. Het is dan ook enorm prachtig om te zien dat het uiteindelijk tóch nog goed gekomen is met ze en ze samen tijd kunnen doorbrengen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. olafd

  Ik snap het verhaal niet :”Hun adoptie-ouders kregen bij het in orde maken van de adoptiepapieren in de gaten dat er iets niet in de haak was, en lieten een DNA-test uitvoeren.” Wanneer was dat dan en waarom werden ze dan gescheiden van elkaar , en hoe komen ze elkaar dan tegen na elkaar en komen ze van elkaars bestaan te weten?

  1. Nog1

   ‘Wanneer was dat dan en waarom werden ze dan gescheiden van elkaar , en hoe komen ze elkaar dan tegen na elkaar en komen ze van elkaars bestaan te weten?’

   De pleegouders kwamen elkaar tegen bij het ophalen van de kinderen in het Chinese weeshuis. Het viel ze meteen op dat de meisjes wel erg veel op elkaar leken. De pleegouders hielden contact en hebben al vrij snel (binnen een jaar) een DNA test laten uitvoeren waaruit bleek dat de meisjes (tweeling)zusjes waren.

   De vraag ‘waarom werden ze dan gescheiden van elkaar’ is natuurlijk een lastige. De pleegouders wijten dit aan het pleeghuis, dat ze apart aanbood en in eerste instantie ontkende dat het zusjes zouden zijn. Maar het is natuurlijk ook waar dat als een van de ouderstellen het kind gegund had aan het andere ouderpaar, de meisjes niet (lang) gescheiden waren geweest.

   Ondanks het feit dat het op het eerste gezicht een feelgood verhaal over adoptie is, wordt je onherroepelijk toch geconfronteerd met een pijnlijke waarheid; (internationale) adoptie is in het belang van de pleegouders, de belangen van de pleegkinderen zijn secundair.

 2. Nog1

  Dit is een documentaire die 2 jaar geleden op het Idfa vertoond werd.

  Op YouTube kun je de hele documentaire zien;

  https://www.youtube.com/watch?v=ZxPQat074KM

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.