Hier is wat Doutzen Kroes te zeggen heeft over borstvoeding. Uiteraard in Doutzen-stijl met prachtige selfies

Geen categoriejun 07 2015, 13:00
Als de Nederlandse koningin van de mode iets te zeggen heeft, dan doet ze het goed en in stijl.
Tegenwoordig is niet iedereen meer overtuigd van het nut van borstvoeding. Vrouwen die in het openbaar hun hummeltje de borst geven, kunnen rekenen op onaangename reacties en een social media-razernij. Tijd dat dát eens ophoudt, vond ook het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes. En dus toog de Victora's Secret-engel naar Instagram om daar een duidelijk statement te maken tegen mannen én vrouwen die zichzelf ontpopt hebben tot anti-borstvoedingslobbyisten:
Clipboard01
Met het nodige gevoel voor humor en cynisme voegde de Friese schone er nog aan toe: "Borsten zijn schandelijk omdat ze de grens tussen het moederschap en seksualiteit aan gruzelementen slaan." Met links een foto van zichzelf waarop ze poseert in een bikini.
Douten Kroes staat al jaren bekend als een voorstander van het geven van borstvoeding. Vorig jaar, vlak na de geboorte van dochter Myllena, plaatste Doutzen zelfs een foto waarop te zien is dat ze borstvoeding aan het afkolven is voor baby. Ze zei daarbij:
,,Dit is voor mij dagelijkse routine. Ik promoot borstvoeding. Dat is, als het mogelijk is, het beste voor de baby''.
Maar behalve dat borstvoeding de beste voeding is voor een pasgeboren kind, is er ook voor de moeder zelf een belang om het regelmatig de borst te geven:
,,De kilo's vliegen er op die manier weer vanaf''.
Dus kersverse en aanstaande moeders: jullie weten wat jullie te doen voor een gezonde baby en weer een platte buik!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten