Huis vliegt in brand: vier kinderen zitten in de val. Dan grijpen deze heldhaftige jongetjes in

“Het was puur instinct. We zagen wat er gebeurde en grepen in.”

De 10-jarige Isiah Francis en zijn maatje van 11 jaar oud, Jeremiah Grimes, zaten onlangs rustig binnen YouTube filmpjes te kijken en videospelletjes te spelen. De twee zijn daar namelijk dol op en vinden het fantastisch om de dag op die manier door te komen.

Toen roken ze opeens onraad; er was ergens brand. Maar waar? Ze keken uit het raam en zagen het huis van de buren in de fik staan. Zonder erbij na te denken renden ze naar buiten, waar hun verwarde en paniekerige buurman op zoek was naar water om de brand te blussen. Hij vertelde de jongens dat er kinderen binnen waren die niet konden ontsnappen.

Jeremiah belde vervolgens het Amerikaanse alarmnummer 911 en vroeg om hulp van de brandweer. Helaas was er één probleem: twee kinderen waren volgens de buurman werkelijk in levensgevaar. En dus deden Jeremiah en Isiah iets waardoor ze nu terecht bekend staan als de grootste helden in hun woonplaats: Isiah rende naar binnen. Door de rook kon hij weinig zien, wat de reden is dat Jeremiah hem van buitenaf vertelde waar hij naartoe moest gaan. In de keuken zag Isiah een 1-jarige en een 8-maanden oude baby zitten. Hij pakte ze op, gaf er eentje aan zijn vriendje, en vervolgens renden ze samen naar Isiah’s huis. Enige tijd later arriveerde de brandweer die nog eens twee andere kinderen redde.

Jeremiah’s moeder, Stef Laboy, was achteraf natuurlijk zo trots als een pauw op haar zoontje en dienst beste vriend:

“Ze deden iets waarover een volwassene zich twee keer zou bedenken. Ze deden het meteen, zonder na te denken over hun eigen veiligheid. Het was werkelijk heel heldhaftig.”

De nederige Jeremiah denkt daar net een beetje anders over:

“Het was puur instinctief. We deden het gewoon.”

De lokale brandweer bevestigt het verhaal van de jongens:

“Eén of twee jonge jongens belden 911 en renden vervolgens het huis binnen om twee kinderen te redden.”

Het moge duidelijk zijn dat 911 en de brandweer er ook danig van onder de indruk waren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.