10-jarige leukemie patiëntje gebruikt haar verjaardag om zieke vriendjes en vriendinnetjes een hart onder de riem te steken

Geen categoriejun 22 2015, 11:00
Zoveel vrijgevigheid... en dat in een kind. Van 10!
Abby Grubbs werd afgelopen vrijdag 10 jaar oud. Zoals gebruikelijk met kinderen organiseerden haar ouders een groot feest voor haar. Andere familieleden deden natuurlijk mee, en vroegen haar om haar wenslijstje, zodat ze haar blij konden maken met de mooiste cadeau's.
Abby's antwoord verraste iedereen: ze wilde niets voor zichzelf hebben, maar vroeg alle familieleden en vrienden om legopakketten. Die wilde ze vervolgens uitdelen aan zieke vriendjes en vriendinnetjes die behandeld worden in een lokaal ziekenhuis. Ze wilde hen een hart onder de riem steken en ze een onvergetelijke dag bezorgen. Dat hadden ze in haar ogen namelijk wel nodig; veel van de kinderen lijden al lange tijd aan ernstige ziektes.
Het meisje weet hoe dat voelt. Ze werd onlangs uit het ziekenhuis ontslagen, maar dat was na een 2,5 jaar lange periode waarin ze behandeld werd voor leukemie, een bijzonder ernstige ziekte die in veel gevallen helaas fataal is.
Toen ze de pakketten lego kreeg verzamelde Abby ze, huurden zij en haar ouders acteurs in die zich verkleedden als personages in The Little Mermaid, en togen ze met zijn allen naar het ziekenhuis. Daar aangekomen bezorgde Abby haar vriendjes en vriendinnetjes de dag van hun leven.
mooi
Het ene na het andere zieke patiëntje werd verrast met lego. En allemaal vonden ze het fantastisch; lego helpt hen namelijk om de dag door te komen zonder zich al te zeer te vervelen. Voor deze jonge kinderen is dat een enorme zegen.
mooi weer
Ook het jongetje hieronder was ontzettend blij met zijn cadeau:
mooi weer weer
En Abby zelf? Die is ervan overtuigd dat dit haar mooiste verjaardag ooit was. Niet omdat ze zelf zoveel cadeau's kreeg, maar omdat ze andere blij kon maken.
[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Not-your-average-birthday-gift-480p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten