ISIS beschiet Israël

Geen categoriejun 04 2015, 8:00
ISIS-leden in de Gazastrook claimen dat ze twee raketten op Israël hebben afgevuurd.
Het zogeheten Ansar al Dawa al-Islamia, een groep in Gaza die verbonden is aan ISIS, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het afvuren van twee raketten richting Israël. Israël heeft hierop geantwoord door trainingskampen in de Gazastrook te bombarderen.
Hamas, de terroristische organisatie die de Gazastrook regeert, is erg nerveus over de opkomst van ISIS in hun gebied. Hoewel Hamas een radicaal-islamitische organisatie is, is ISIS nóg radicaler. De concurrentie tussen ISIS en Hamas kwam 30 mei tot een uitbarsting, toen ISIS-strijders een aanslag pleegden op een hoge Hamas-officier. ISIS verklaarde later dat ze de officier hadden vermoord omdat hij een deel was van de "ketterse beweging" in de Gazastrook, waarmee Hamas werd bedoeld.
Hamas reageerde hierop door het huis van een bekende ISIS-supporter in Gaza aan te vallen en hem dood te schieten. In het huis van de 27-jarige Younis Al-Honnor werden voorraden munitie, explosieven en granaten gevonden. Ook zat het huis vol met boobytraps.
Dat de aanwezigheid van ISIS in de Gazastrook voor meer instabiliteit in de regio zal zorgen, is duidelijk. De groep heeft namelijk ook al afdelingen in de aan Israël grenzende Sinai-woestijn. De Sinai- en Gaza-afdelingen van ISIS zouden van plan zijn om samen Israëlische doelen aan te vallen, zoals de haven van Eilat. Maar de ISIS-strijders in de Sinai zouden ook kunnen meehelpen om samen met ISIS-Gaza de Hamasregering van Gaza omver te werpen en een nóg radicaler regime te vestigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten