Kabinet: huishoudens gaan er 800 euro op vooruit

Geen categoriejun 18 2015, 8:23
Huishoudens krijgen een belastingvoordeel van gemiddeld 800 euro per jaar.
De belastingplannen van het kabinet leveren huishoudens waarvan tenminste één persoon werkt een belastingvoordeel op. Dit is gemiddeld 800 euro per jaar. Dat staat in het hoofdlijnenakkoord dat het kabinet heeft gepresenteerd aan de oppositiepartijen.
Het voordeel voor huishoudens is onderdeel van een deel van het belastingplan dat sowieso doorgaat. Over andere delen van het plan moet nog worden onderhandeld met oppositiepartijen. Het belastingvoordeel wordt behaald door de arbeidskorting met honderden euro's te verhogen. Op die manier betalen werkenden een stuk minder belasting. Ook gaat het inkomensbelastingtarief van middeninkomens van 42 naar 40 procent, waardoor deze inkomensgroep meer geld overhoudt. Ook wordt het door de introductie van een zogeheten loonkostenkorting aantrekkelijker voor werkgevers om laaggeschoolde werknemers in dienst te nemen. Dit moet de banenmarkt een impuls geven.
Tegenover de verlaging van de inkomstenbelasting staat wel een verhoging van het btw-tarief. Het kabinet wil af van het stelsel waarin sommige zaken onder een lager tarief vallen dan andere, en wil dat het btw-tarief van 21 procent voor iedereen gaat gelden. Wel wil het kabinet hier alleen aan beginnen wanneer er voldoende politiek draagvlak voor is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten