Koeweit arresteert 18 verdachten na aanslag op moskee

Geen categoriejun 27 2015, 14:00
Het Midden-Oosterse land onderneemt snel actie nadat ISIS er gisteren een aanslag uitvoerde.
Als onderdeel van een wereldwijde terreurcampagne voerde ISIS gisteren een bomaanslag uit op een sjiïetische moskee. Moslims waren daar bijeengekomen voor het ochtendgebed, maar een aantal terroristen van de Syrisch-Irakese veroveringsorganisatie had andere plannen. Zij lieten een bom afgaan waardoor 27 mensen om het leven kwamen en maar liefst 200 gewonden vielen.
Koeweit laat geen gras groeien over de aanpak van dit drama en heeft achttien verdachten van hun bed gelicht:
In Koeweit zijn meerdere mensen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de zelfmoordaanslag op een moskee vrijdag. Dat heeft een bron bij de veiligheidsautoriteiten zaterdag gezegd. Achttien verdachten zouden worden ondervraagd, meldt nieuwszender al-Arabiya.
De sjiitische al-Sadeq-moskee in het centrum was tijdens de aanslag druk bezocht vanwege het vrijdaggebed. Zeker 27 mensen kwamen om het leven en meer dan tweehonderd raakten er gewond. De aanslag is opgeëist door soennitische terreurgroep Islamitische Staat (IS). Het was een van de bloedigste aanslagen in het land in de afgelopen jaren.
Overigens is Koeweit niet de enige plaats waar gisteren een aanval van ISIS plaatsvond. In het door de Koerden heroverde Kobani hebben ISIS-strijders aanslagen gepleegd en daarbij meer dan honderd burgers vermoord. Ook werd een toeristenstrand in Tunesië aangevallen en onthoofde een Franse ISIS-sympathisant zijn werkgever. In Frankrijk en Tunesië zal het niet tot een gerechtelijke veroordeling van de daders komen, aangezien zij zijn doodgeschoten. In Kobani konden Koerdische strijdkrachten niet veel meer doen dan de ISIS-terroristen verjagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten