Koeweit arresteert 18 verdachten na aanslag op moskee

Het Midden-Oosterse land onderneemt snel actie nadat ISIS er gisteren een aanslag uitvoerde.

Als onderdeel van een wereldwijde terreurcampagne voerde ISIS gisteren een bomaanslag uit op een sjiïetische moskee. Moslims waren daar bijeengekomen voor het ochtendgebed, maar een aantal terroristen van de Syrisch-Irakese veroveringsorganisatie had andere plannen. Zij lieten een bom afgaan waardoor 27 mensen om het leven kwamen en maar liefst 200 gewonden vielen.

Koeweit laat geen gras groeien over de aanpak van dit drama en heeft achttien verdachten van hun bed gelicht:

In Koeweit zijn meerdere mensen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de zelfmoordaanslag op een moskee vrijdag. Dat heeft een bron bij de veiligheidsautoriteiten zaterdag gezegd. Achttien verdachten zouden worden ondervraagd, meldt nieuwszender al-Arabiya.

De sjiitische al-Sadeq-moskee in het centrum was tijdens de aanslag druk bezocht vanwege het vrijdaggebed. Zeker 27 mensen kwamen om het leven en meer dan tweehonderd raakten er gewond. De aanslag is opgeëist door soennitische terreurgroep Islamitische Staat (IS). Het was een van de bloedigste aanslagen in het land in de afgelopen jaren.

Overigens is Koeweit niet de enige plaats waar gisteren een aanval van ISIS plaatsvond. In het door de Koerden heroverde Kobani hebben ISIS-strijders aanslagen gepleegd en daarbij meer dan honderd burgers vermoord. Ook werd een toeristenstrand in Tunesië aangevallen en onthoofde een Franse ISIS-sympathisant zijn werkgever. In Frankrijk en Tunesië zal het niet tot een gerechtelijke veroordeling van de daders komen, aangezien zij zijn doodgeschoten. In Kobani konden Koerdische strijdkrachten niet veel meer doen dan de ISIS-terroristen verjagen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. -Harry

  Zielig he , Simon ?
  Nou zitten die dappere verdedigers van het vrije woord achter de tralies .
  En dat is vast geen pretje .

  Verzin snel een list om die lui goed te praten !
  Er moet een reden zijn dat deze tot op het bot getergde terroristen zoiets doen .
  Wilders wellicht ?

  1. Beukman

   @Harry
   Ik vermoed, beste Harry, dat jouw vriend Simon hierover met jou grondig van mening zal verschillen, zo goed ken ik hem wel.

  2. Simon Brouwenstein

   Laten we hopen dat ze het tuig dat deze smerige aanslag uitvoerde snel achter de tralies weten te krijgen.
   Dat bent u toch met me eens, beste Harry?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.