Mohammed cartoons niet getoond op NPO door ‘misverstand’

Geert Wilders heeft te horen gekregen van de NPO dat zijn video over de Mohammed cartoons niet werd uitgezonden door een misverstand.

Dat bericht het Parool.

De PVV wilde haar “zendtijd voor politieke partijen” vandaag gebruiken om een filmpje uit te zenden over (en met) de bekende Mohammed cartoons uit Amerika. Eerder dit jaar werd er een ‘Draw Mohammed Day’ georganiseerd in Garland, Texas. Tijdens dat evenement, waar Geert Wilders ook bij aanwezig was, vond er een terroristische aanslag plaats. Gelukkig voor alle aanwezigen werden de twee terroristen uitgeschakeld door de beveiliging, die in grote mate aanwezig was bij het evenement.

Wilders zei na de aanslag dat het een aanval was op het recht van de vrijheid van meningsuiting. Daarom wilde hij graag een dag organiseren waarop de ingezonden cartoons opgehangen werden in het gebouw van de Tweede Kamer, waar belangstellenden ze konden bekijken. Het parlement ging daar echter niet mee akkoord omdat de tentoonstelling niet voldeed aan de criteria die het presidium eerder over dit soort activiteiten heeft vastgelegd.

Daarom besloot Wilders om de politieke zendtijd van zijn partij te gebruiken om de cartoons alsnog te laten zien aan de Nederlandse kiezers. Dat zou vandaag gebeuren. Zoals het Parool uitlegt ging er echter iets mis:

Nader onderzoek wees uit dat de fout lag bij Infostrada, het bedrijf dat in opdracht van de NPO de filmpjes klaar maakt voor uitzending. Infostrada heeft het verkeerde filmpje aan NPO aangeleverd. Dat heeft Hagoort aan Wilders laten weten.

Hagoort is de voorzitter van de NPO. Toen Wilders zag dat de video niet werd uitgezonden zette hij ‘m op YouTube, waarna hij de NPO onder vuur nam. Die kritiek heeft resultaten opgeleverd: volgens Hagoord wordt het filmpje nu aanstaande woensdag uitgezonden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Ik neem aan dat in de PVV-carnavalsvereniging dit incident zal worden uitgelegd als een smerige samenzwering van Linksch.

  1. carthago

   Inderdaad smerige samenzwering van links, maar ook voorspelbare,te verwachten,wegens gebrek aan iq,dictatoriale, tirannieke, leugenachtige ,paniekaanvallerige ,destructieve samenwerkende gangstercomplot ………..van links ,griezelstein .

    1. Jasterke

     maar wat tóch niet lukt 😛

     1. Jasterke

      hoe heet dat ook weer ?

    2. carthago

     Q uo vadis? Het gaat goed met mij.

  2. Anna

   Brouwenstein. Het feit dat praktisch iedereen angst heeft voor de gruwelijke gevolgen van de koran die oproept aan haar aanhangers om Joden en alle andersdenkenden te “doden waar gij ze kunt vinden” is niet zo vreemd. Beter een “carnavalsvereniging” dan bij een club te horen waar de hele wereld die geen islamiet is in angst voor moet leven. Die cartoons waren trouwens geweldig. Islam is slecht bloed,geweld en moord.

  3. peter33

   En ik neem aan dat jij het gedachtegoed van Volkert van der Graaf volledig ondersteund.

   1. Gielah

    ?
    Waar slaat dit op?
    En op wie?

  4. yoko oen

   criminele en vuile samenzwering van links, ik wens die linkse hufters de meest smerige ziektes toe.
   Mocht je nog eens het woord carnaval noemen moet je maandag eens kijken in de 2e kamer naar die coalitiepartijen metsuffe aanhang. Het hele Binnenhof ziet en riekt naar de af-en-toe opgetuigde Hofvijver kermis maar dan 365 dagen in een jaar.

  5. -Harry

   En wie zat er weer als eerste klaar om hier op te springen ???

 2. Bromsnor

  Geert Wilders moet nu al jaren 24 uur per dag beveiligd worden omdat hij kritisch is over de islam .

  Dat feit alleen al bevestigd het gelijk van Geert Wilders. Maar zijn politieke tegenstanders zullen hem nooit gelijk geven.

  Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet
  http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2015/januari/26/wilders-heeft-gelijk-maar-krijgt-het-niet-1460222

  1. Gielah

   Van alle integere mensen krijgt Wilders wel degelijk gelijk, hoor… én respect.

   En van sommigen moet je niet eens gelijk en respect WILLEN krijgen.

 3. Anna

  Voor die “vredige” islam kunnen velen in de wereld niet meer vrij rondlopen omdat ze kritiek gaven op de zeer kwade zaken binnen de islam of een tekeningetje maakten van een moordenaar die in een nacht zo’n 200 hoofden van ouderen en kinderen eraf sneed. Fijn geloof waar de minister president zo voor op komt.

 4. Niek Verheyen

  Brouwenstein, je gelooft toch niet dat dit allemaal per ongeluk fout is gegaan bij de NOS. Misschien schijten ze gewoon wel in hun broek voor eventuele represailles uit islamitische hoek. We moeten nog zien of het filmpje woensdag wel wordt uitgezonden.

  1. Simon Brouwenstein

   Dat denk ik wel, beste heer Verheyen, als men dit bij de NPO bewust heeft gedaan was dit te stom om te bedenken.
   Voor Geert is het een buitenkansje, reuring en gedoe is de enige manier voor deze politieke vandaal om nog een beetje in beeld te blijven.

   1. carthago

    Helaas zijn ze bij de npo inderdaad te stom om dit te bedenken ,erger nog:ze hebben het niet eens zelf bedacht.

   2. Niek Verheyen

    Je conclusies zijn te onnozel voor woorden, Brouwenstein!

    De NOS/NPO zullen niets nalaten wat Wilders zou kunnen schaden en ze zullen alles doen om Wilders maar ongunstig te kunnen framen. Evenals trouwens de hele policor msm.

    Het is eigenlijk ongelooflijk dat Geert Wilders nog steeds goede verkiezingsresultaten behaald om boven aangehaalde redenen. Moet je je voor stellen welke resultaten hij zou behalen met een neutrale pers. Of met een pers die hem zeer goed gezind zou zijn, zoals bijvoorbeeld de congsi staatsomroep/PvdA. 50 zetels, ja 50 zetels, zou zomaar mogelijk zijn. Een beetje objectiviteit s.v.p. Brouwenstein, een beetje objectiviteit.

    1. Simon Brouwenstein

     Beste heer Verheyen,

     Uw complottheorie bevat bewijs noch logica. Zolang u die niet kunt bieden lijkt het me wat vroeg de opponent van onnozelheid te beschuldigen.

     1. Niek Verheyen

      Heer Brouwenstein,

      U kunt en wilt toch niet ontkennen dat er uiteindelijk in de Nederlandse politiek mede dankzij de hulp van de goed als volledige Nederlandse msm sprake is van een zo goed als gesloten cordon sanitaire. De Volkskrant van zaterdag gaf hier nog wat voorbeelden van. Het is gewoon een schande voor onze democratie.

      Iedereen met een beetje realistische kijk op de samenleving zal dit beamen Zelfs een struisvogel haalt zijn hoofd geregeld nog wel eens uit het zand.

 5. Rapunzel

  Ach, onze carnavalsvereniging is voorlopig twee keer zo groot dan de stelende kneuzenparade van Brouwenstein die het niet begrijpen en ook niet willen begrijpen volgens de hoofdkabouter.

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Rapunzel bedoelt wellicht dat in de lucht en leegte der peilingen de PVV het beter doet dan de PvdA.
   Geniet er nog maar even van zou ik zeggen, in 2017 hebben we alweer verkiezingen en dan zal de PVV opnieuw de klos zijn.

   1. -Harry

    Landverrader , alias S.B.

    Pvda -25 , zegge : MIN VIJF EN TWINTIG !

    De PVV streeft naar een rustige stabiele groei van vier , vijf procent per jaar .
    Lijkt me ook heel verstandig om rustig een kader op te bouwen in die tijd .
    Dus verwacht geen gigantische mutaties .

    Bij de pvda zal men ongetwijfeld Asscher naar voren schuiven , rubberface wordt aan de kant gezet , mag als beloning naar Brussel oid , en de linkse onnozelaars zullen er WEDEROM in trappen !

    NEE , NU HEBBEN WE DE JUISTE !

    Ik heb ze niet hoog staan die rooie klojo’s .
    Die moeten wel veertig keer op hun bek vallen willen ze het snappen en dan is hun leven voorbij .
    Op naar de volgende generatie dombo’s .
    En zo woekert de pvda verder, gelijk onkruid .

 6. Maaike

  Dat is wel heel toevallig…..maar goed, aanstaande woensdag gaan Geerts provocatie dus zien. Onder het mom van de vrijheid van meningsuiting..

  1. carthago

   Niet “onder het mom van”maaike pritzel, maar “dankzij de nog gelukkig aanwezige “.Jouw insinuatie belooft geen goed.

  2. Gielah

   De provocatie komt niet van Geert…. simpele ziel… maar van de onmensen die anderen zonder enige moeite om het léven brengen, vanwege een paar stomme tekeningetjes.

   Dat had u nog niet begrepen?

   Wat Geert hiermee zegt is: wij laten ons door een stel primitieve dolle honden ( met excuus aan de honden…) onze vrijheid niet afnemen.

   Dat is geen próvocatie… for crying out loud….
   dat is een STATEMENT!

   ( … and all the people said: AMEN…!).

   En nu nooit meer zulke domme dingen schrijven, hoor!
   We kunnen het niet blijven uitleggen.

 7. Rapunzel

  Tja Saaike, als we moeten stoppen met alles wat de mossels als provocatie opvatten zaten we nu al onder de sharia. Heb je al een kopvod op? Want dat is provoceren hoor, over straat gaan met bloot haar.

  1. Maaike

   Rapunzeltje gaat weer helemaal los. En niet voor niets, want het gaat ‘m hier wel om Geertje!!!

   1. Simon Brouwenstein

    Mevrouw Rapunzel lijkt weer veel emotie in haar mossel te ervaren, Maaike, want Gigantische Geurt gaat prentjes vertonen.

   2. Gielah

    Géén verkleinwoorden van uw kant, Maaike.
    U bent namelijk een stuk kleiner ….van begrip en van karakter ….dan meneer Wilders e mevrouw Rapunzel.
    Ken uw plaats(je)…!

 8. peter33

  Maaike, wat de een als provoceren ervaart, ervaart een ander als de vrijheid van meningsuiting.

  https://www.youtube.com/watch?v=jvkshYLyi1k

  1. Maaike

   Dank u wel voor het plaatsen, peter33. Het laat zien dat Hans Teeuwen en de dames met hoofddoek de confrontatie met elkaar aandurven. Iets wat Wilders niet doet. Die trekt belletje en gaat er vandoor.

   1. peter33

    Dat hij belletje trekt ben ik volkomen met u eens, maar hij er vandoor ga moet u mij even uitleggen.

    1. Simon Brouwenstein

     Is het u ontgaan, beste Peter, dat Wilders laf wegrende toen het in de gedoogconstructie van Rutte I een beetje moeilijk werd?

     1. Maaike

      Bijvoorbeeld, maar nu ook. Hij vertoont een filmpje, maar neemt geen verantwoordelijkheid voor de eventuele gevolgen.Wanneer gaat deze man het debat een keer aan, met bijvoorbeeld een paar mensen van een moslimorganisatie?

     2. -Harry

      Dat is ongeveer de honderdste keer dat je dezelfde leugen verkondigt Goebbels .

      Last van het Moreno syndroom ?
      Of Down ?

     3. Maaike

      En onze beste Harry, altijd goed voor de nodige idioterie, is ook weer van de partij!

     4. -Harry

      Dat is de honderddrieentwintigste keer dat je dezelfde leugen ophangt Hutten .

      Lastig te geloven dat dit nog toeval is .

      Goebbeliaanse propaganda !

 9. Jasterke

  ik waag mij aan het risico van grote nood
  want, sorry maar pardon…mijn Haar is bloot
  dit was mij als vrij mens niet overkomen
  maar MO…de schoft… heeft mij dit mooi ontnomen !!@!

  1. Simon Brouwenstein

   Onze huisdichter is hier weer pijnlijk abuis
   Mo ontnam de vrouw nimmer het vertoon van lokken
   Pas later in de historie achtte men zulks onkuis
   Wat islamofoben niet belet daarover te blijven jokken.

   1. peter33

    Wat Simon ook kreunt

    Het gedachtegoed van Volkert van der Graaf

    U weet wel

    Dat is wat hij ondersteund

    1. Simon Brouwenstein

     Ondersteunt is met een t, beste Peter. Als je iemand grof wilt beledigen doe het dan tenminste zonder nare taalfouten.

     1. peter33

      Beste Simon, ik doe het even opnieuw.

      Wat Simon ook kreunt

      Het gedachtegoed van Volkert van der Graaf

      U weet wel

      Dat is wat hij ondersteunt

   2. -Harry

    Tjonge tjonge ,

    Zwijnstein heeft weer wat “ontdekt” , islamofoben jokken !

    Islamofielen liegen continu , Hutten .

    En daar ben je zelf het beste voorbeeld van .

 10. halo1

  (Laat jullie je toch niet zo opfokken door Brouwenstein)..maar het is wel belachelijk dat uitgerekend hier “‘weer wat mis ging”. Nu gaat woensdag 17.55 iedereen natuurlijk kijken. De PVV kan trouwens beter net als die partij in Denemarken tegen immigratie in het algemeen zijn . en niet specifiek tegen moslims… (deze vorm van )immigratie is zeer schadelijk voor een land als NL ..alleen onnozelaars beweren het tegendeel tegen beter weten in.

 11. Rapunzel

  Joodse mensen in ons land, ook zo’n provocatie, wat moeten we daarmee dan doen Saaike? Op transport naar Israël? Oh wacht, dat ze daar wonen is ook provocatie.
  Het simpele feit dat ze bestaan is al provocatie voor de mossels. Opruimen dan maar?

  Dat jij denkt dat het over “Geertje” (de goede man is bijkans 2 meter lang) gaat, ach…dat komt waarschijnlijk omdat je moeder je een keer teveel van de commode heeft laten vallen.

  1. -Harry

   Op haar achterhoofd , neem ik aan , Rapunzel ?

  2. Maaike

   Joodse mensen een provocatie? Leg eens uit Rapunzeltje, of ben je weer aan het bazelen?

   1. -Harry

    Ben je nou echt zo stom , Maaike ?

    Toch dat achterhoofd weer ?

 12. Julius

  Onkel Geert zal hier bijzonder blij van geworden zijn. Een extra mogelijkheid om zijn Calimero schaaltje op zijn hoofd te zetten, extra gratis zendtijd en wat extra reclame voor zijn te tonen tekeningetjes.

  Jippie!

  Ik was het vergeten maar zal woensdag nu wel onthouden.

  1. peter33

   En daar hebben we aarsworm Julius

   Jippie!

   http://tinyurl.com/o6k2zbd

   1. Julius

    Een lach op je gezicht bij de gedachte van aarsworm Julius. Ik heb een positieve invloed op je.

    Nou knul, da’s al een stuk beter dan je dagelijkse zure snoet.

    1. peter33

     Twee dagen later in de nacht op mij reageren, dat doen alleen sukkels zoals jij.

     https://www.youtube.com/watch?v=KEsrHpDT9mA

 13. Nicky

  A.s. woensdag Geert op tv… helaas moet ik missen na drie weken NL, en nu weer terug in vliegende tapijten basjieboesoekland.
  Alwaar deze gezonde uitzendingen natuurlijk niet worden getoond. Geert als oplosser van problemen, ipv deel van Het Probleem; het links ongedierte, ersatz kamelen en studiehoofd linksdraaiend biogarde huilebalken.

 14. V.K.

  -Ach, ik zoek er niets achter,wat er bij die rooie staatsomroep al wel niet fout ging als Balkenende op de buis verscheen, of moest verschijnen.

 15. Nicky

  @Maaike (‘Saaike’ las ik, nieuw opgewaardeerde naam?) ik vind zelf Hans Teeuwen helemaal niks, een viezerik ook nog.
  HAALT het niet nooit never bij de meesters van weleer, als Sonneveld en helemaal als Toon Hermans!

  Als de geest verdorven is, ennje hebt niets, wat kan je dan nog echt geven?

  1. -Harry

   Helemaal mee eens Nicky ,

   het is een soort waterverf , vergeleken met die oude garde .

 16. poldi

  De NPO heeft het gelijk van Tarik Zaza welke de “misstanden, lafheid en rode leugens” van de NOS aan het licht bracht alweer bewezen. De zin van zijn actie ook al is die verdefelijk wordt door het voorval met Wilders en de cartoons maar weer eens duidelijk onderstreept !!

 17. Rapunzel

  “Wanneer gaat deze man het debat een keer aan, met bijvoorbeeld een paar mensen van een moslimorganisatie?”

  Hopelijk nooit Saaike! Verdrongen wat de laatste woorden van Theo van Gogh waren?

  “We kunnen er toch over praten?” dat waren de laatste woorden van Theo van Gogh. Het is heel wel mogelijk dat jij daar niks van geleerd hebt maar slimmere mensen hebben dat wel.

  Opzouten met moslimorganisaties. Te beginnen in Nederland.

  1. peter33

   ”We kunnen er toch over praten?”

   Nee, daar kunnen we helaas volgens een relatief groot aantal moslim’s in nederland niet over praten, ondanks de vrijheid van meningsuiting die zij zelf terecht ten volle benutten, maar zij het van een niet-moslim of anders denkende moslim niet accepteren.

   http://www.theovangogh.nl/

  2. Maaike

   Beste Rapunzel, de man die Theo van Gogh vermoorde was niet uit op een gesprek. Wel weet ik dat die avond Theo Van Gogh werd verwacht in de Balie om een debat aan te gaan met onder andere Cohen. De man provoceerde, maar ging dus ook het gesprek aan. Dat is een groot verschil met Wilders.

  3. Niek Verheyen

   Onmogelijk om met islamieten een debat te hebben over hun ideologie………….

 18. Beukman

  Ook ik kan moeilijk geloven dat er hier werkelijk sprake was van een vergissing bij Infostrada. Angst lijkt me een meer voor de hand liggender motief. Vergeet niet dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de programmering van de NPO, anders dan Geert, niet worden beveiligd.

  Stel je bent een jonge vader en werkzaam bij Infostrada, en je vrouw is bezorgd dat de een of andere dolgedraaide wraakmoslim naar aanleiding van die getoonde plaatjes tot actie zou kunnen overgaan. Dan is de logische vraag die je echtgenote je stelt: “Hoe leg ik ons kindje straks uit dat het recht van Wilders op een vrije meningsuiting het jou waard was om onze kleine wurm zonder vader te laten opgroeien?”

  Plotseling besef je dat Geert jou zonder met zijn ogen te knipperen opoffert voor *zijn* rechten, nota bene iets waar jijzelf zo je vraagtekens bij zet, namelijk, dat als je een bevolkingsgroep maar lang genoeg treitert en provoceert over iets dat bij hen zeer gevoelig ligt, er vroeg of laat echt wel één door het lint gaat, of het nou moslims, christenen, Rotterdammers of PVV-stemmers zijn.
  Ben je dan gestorven voor het recht op een vrije meningsuiting, óf voor de wetenschap dat er mensen bestaan met korte lontjes?

  Nee, ik ga woensdag *niet* met bier en chips voor de buis zitten. Ik weet het onderhand wel.

  1. peter33

   Beukman, dat jij het onderhand wel weet, dat weet ik onderhand wel.

   1. Beukman

    @Peter
    Dat weet ik, Peter.

    1. peter33

     Dat jij dat weet, dat weet ik, Beukman.

     1. Beukman

      @Peter
      Dan weten we het beiden, Peter. Het is dus niet nodig om deze kennis met mij te delen.

  2. Simon Brouwenstein

   Beste Beukmn,

   Mogelijk komen de komende dagen meer feiten aan het licht maar ik vind jouw scenario wat ver gezocht. Geen moslim, laat staan een debiele extremist, kan bedenken dat Infostrada achter zo’n uitzending zit. Dus jouw voorstelling van kindje en echtgenoot overtuigt mij ook niet.

   Dit soort banale fouten worden voortdurend gemaakt maar hier brengt het de carnavalsvereniging van Geert van de leg.
   Complotten smeden is een heuse kunst en vergt een inventiviteit die in de realiteit zelden wordt vertoont.

   1. Beukman

    @Simon
    Alle opties staan wmb nog open. Maar vind jij het dan niet ook wel heel toevallig wat er is gebeurd? Zelfs bij mij wekt dit enige argwaan.

    Verder heb je op zich natuurlijk gelijk dat geen (gelovige én ongelovige) hond ooit van Infostrada heeft gehoord. Je zou dan bijna gaan denken dat deze organisatie werd aangestuurd door de NPO, de organisatie waar de gevreesde wraakklappen waarschijnlijk zouden vallen. In mijn bovenstaande reactie zou dan “Infostrada” moeten worden vervangen door “NPO”.

    Ik zal echter geen schuldige aanwijzen vóór eea bewezen is. Inderdaad: toeval bestaat. We kunnen toeval niet uitsluiten.

   2. peter33

    ”Complotten smeden is een heuse kunst en vergt een inventiviteit die in de realiteit zelden wordt vertoont.”

    Was het niet jij, Simon, die het weglopen van Wilders als laf bestempelde toen de gedoogconstructie met Rutte I spaak liep?

    http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/22/wilders-beeindigde-rutte-i-om-gebroken-belofte-cda/

   3. Niek Verheyen

    Wat je carnavalsvereniging aangaat, Brouwenstein. Je weet toch dat je eerst uitgelachen wordt, er vervolgens over je gepraat wordt en dat er uiteindelijk geprobeerd wordt om zaken met je te doen.

    Momenteel zitten we ergens tussen de tweede en derde fase, schat ik. Blijf vooral lachen.

 19. Gielah

  De enige, die zich daadwerkelijk opoffert… en dat nu al 11 jaar lang…. is meneer Wilders zélf… so cut the dramatics, won’t you?

  1. Maaike

   Hou toch op Gielah. Wilders brengt met deze actie mensen in gevaar. Natuurlijk moet je je daar niet door laten leiden, maar stelt u zich eens voor dat uw kind werkt bij Infostrada? En waarvoor…om een lange neus te trekken naar een paar dolgedraaide moslims?

   1. -Harry

    Een paar dolgedraaide moslims , Spekkie ?
    Met de illegalen meegerekend haast twee miljoen van die gestoorden in ons land .

    En er hoeft maar iemand op een fluitje te blazen en ze worden collectief gek .

    We kunnen dagelijks ervaren wat een paar van die gekken met een kalashnikov aan kunnen richten .
    Of geloof jij die beelden niet ? Science fiction filmpje , zeker ?

    Maar jij zal je wellicht met plezier opofferen om die geiten een plezier te doen ?
    Nee , ze gaan ook jouw deur niet voorbij .
    Ook jij komt aan de beurt als het zo ver is .
    En eventuele nazaten .

    Jammer hoor , die onnozelheid .
    En vooral dat je dat nog uitdraagt ook .

    En de lafheid druipt weer van je reactie af .
    Defaitist !

 20. poldi

  Copy & Paste
  ——————-
  De NPO is voor mij een doordrenkte links extreme club die probeert de bevolking te indoctrineren met hun extreem links gedachtegoed, vooral de jeugd word door hun vergiftigd met valse leugenachtende informatie. Velen van ons hebben niet door dat we dag in dag uit met de door deze club verstrekte informatie een totaal vervormd wereldbeeld creëren in onze hersenen. Als men iedere dag dezelfde desinformatie voorgeschoteld krijgt, dan gaat men dat voor waar aannemen. Het meest ergerlijke is voor mij, dat ik hier ook aan meebetaal. Hoe kom ik in godsnaam hier vanaf, ik wil niet mijn eigen ondergang sponseren m.b.v. kijk en luistergeld, welke partij neemt het voortouw om deze gotspe onmiddellijk af te schaffen.

  1. Niek Verheyen

   Dit bedoelen we, Brouwenstein.

 21. Beukman

  @Gielah
  Voor mij hoeft Geert zich niet op te offeren hoor, ik red mezelf wel.

  Op wikipedia lees ik:
  “Soms wordt beweerd dat de vrijheid van meningsuiting een “recht om te beledigen” zou inhouden. Dat is een misleidende voorstelling van zaken.”[etc.] Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting

  Van het de laatste jaren vertonen van voor sommigen kwetsende plaatjes is nog steeds niemand beter geworden, wel een heleboel mensen slechter. Als het Geert werkelijk te doen is om de vrijheid van meningsuiting, waarom verheft hij de discussie dan niet van het vertonen van kwetscartoons naar bijvoorbeeld het aanzwengelen van een debat over het taboe op het beledigen van de Profeet? Een inhoudelijk debat dus, met intellectuele diepte en met enige afstand.
  Dat lijkt me heel wat productiever dan waar hij nu mee bezig is, en waardoor zijn vijanden alleen maar nog meer hun eigen gelijk bevestigd zien.

  1. Gielah

   Lees zijn boek eens.
   Dat is inhoudelijk genoeg.

   Of schrijf u in op de PVV-nieuwsbrief.
   Idem dito.

   En gun zijn vijanden hun voldoening.
   Die mensen hebben weinig meer dan dát.

   1. Maaike

    Boek????

   2. Beukman

    @Gielah
    Van een boek is mij niets bekend; van de nieuwsbrief uiteraard wel.
    Stukkies schrijven tegen de islam, dat kan iedereen. Het is echter iets heel anders dan in debat gaan met de dragers ervan.

    Het is gebleken dat het publiceren van overdoses aan kwetscartoons slecht is voor de gezondheid, niet alleen van degenen die hier hun dag mee vullen, maar ook van buitenstaanders.
    Breng dus in plaats daarvan het taboe op het beledigen van de Profeet maar eens ter sprake, op respectvolle wijze. Misschien schieten we daar nog eens iets mee op. Of ga voor mijn part met moslims in debat over het belang van de vrijheid van meningsuiting in de westerse wereld.
    Alles is beter dan het volplempen van de media met tekeningetjes waar mensen alleen maar boos van worden.

  2. Maaike

   Juist Beukman, dat is wat ik ook bedoelde te zeggen. Als de man werkelijk wat wil doen, dan gaat hij het debat aan, met bijvoorbeeld een moslimorganisatie.

   1. Beukman

    @Maaike
    Is Geert eigenlijk überhaupt ooit wel eens met een moslim in debat gegaan?

  3. Niek Verheyen

   Dit is ten enen male niet mogelijk Beukman. Met islamieten zeker niet, met Armeense genocide-ontkenner Pechtold eveneens niet, de PvdA al helemaal niet en verder zullen we het maar nergens meer over hebben.

   Een discussie over dit onderwerp, met intellectuele diepte en benodigde afstand gevoerd zoals je zegt, zou resulteren in het onomstotelijke bewijs van Geert Wilders.

   Dit wil geen enkele politicus van de Verenigde Eenheidspartij Nederland meemaken. Onmogelijk dus.

   1. Niek Verheyen

    bewijs=gelijk

   2. Simon Brouwenstein

    Ik herinner me wel debatten tussen Hans Jansen en Tofik Dibi. Dat leidde tot een deerniswekkende afgang voor onze Hans. Die dekselse moslims kunnen de kernwaarden van onze rechtsstaat heel goed naspelen.

    1. Niek Verheyen

     Gezwets Brouwenstein. Jouw totale gebrek aan inzicht wat islam feitelijk behelst, een gebrek aan inzicht dat je dagelijks etaleert op deze site, maakt een juiste beoordeling van welke discussie dan ook over dit onderwerp onmogelijk. Hans Jansen zou in elke discussie over islam met wie dan ook met gemak overeind blijven. En dus al helemaal in een debat met excuus-moslim Dibi.

     En wat die dekselse moslims van jou betreft, ze zijn inderdaad meesters in de misleiding. Zeer bedreven in de misleiding van onze westerse bevolkingen, taqiya weet je wel. Gezien je laatste opmerking heb je blijkbaar toch enige notie van het feit dat er het nodige schort aan de ideologie islam.

 22. poldi

  Het blijft tobben met die publieke omroep. Alleen maar ideologisch politiek-links gekleurde partijen en items krijgen een kans. Het realisme is er ver te zoeken. Ook de rechtse kijker betaalt de gefiscaliseerde omproepbijdrage, NPO!

 23. Nicky

  Geert laat maar zien joh die cartoons!

  Ik heb er ook nog een ontdekt zojuist,
  duizend bommen en granaten…
  en t heeft vast niets met demIslammte maken:

  http://bl.ocks.org/anonymous/raw/ca61b9158adc0be885cb/

 24. Nicky

  he te snel met grote vingers getypt:
  de Islam te maken… spaties dus ipv de m-toets

  1. Beukman

   @Nicky
   We snappen je, Nicky. Die paar spelfoutjes zullen niemand storen.

 25. JanvanEechoud

  Kanonnen. … Wat kan jij dom kletsen, Maaike.

  Verder heeft Simon de Smurf de touwtjes stevig in handen en wordt nog steeds op handen gedragen door zijn fans zoals Gielah
  Succes maar weer, Simon. Je windt ze om je vinger .

  1. Beukman

   @Jan
   Ik wed dat jij als kind het zwemmen relatief laat onder de knie kreeg, Jan. Je stond daar aan de kant, maar durfde er niet in te springen. Helaas is er deze keer niemand om je een zetje te geven. Je zal het helemaal zelf moeten doen.
   Bedenk: alles is hier virtueel. Niemand zal je opeten.
   Als je er eenmaal in zit: oefenen, oefenen, oefenen!

   1. Simon Brouwenstein

    Jan is geen hoogvlieger in de discussie en heeft van deze beperking een levensregel gemaakt. Het enige wat hij hier komt doen is debaters van zijn denominatie met klem te adviseren niet met andersdenkenden in debat te gaan. Hij weet als geen ander hoe riskant dat is.

    1. Beukman

     @Simon
     Jan heeft een wat men wel noemt “fixed mindset”. Dat is een instelling die je belet om nieuwe dingen te leren, omdat diep in je systeem een stemmetje je vertelt dat je nu eenmaal niet iemand bent om je a of b eigen te maken, bijv. omdat je denkt dat je er geen talent voor hebt.

     Persoonlijk denk ik dat een mens veel meer kan leren dan hij vermoedt. Hij zal zichzelf echter eerst uit zijn virtuele corset moeten bevrijden, om zodoende onbevangen nieuwe uitdagingen aan te durven gaan.

     Het leuke van online debatteren, is dat je eigenlijk niets te verliezen hebt. Ik wou dat Jan dit eindelijk eens begreep.

     1. V.K.

      -@Beukman,

      Hoezo uit ,z’n virtuele corset bevrijden?

      -Jan is nota bene een van de weinigen welke onder z’n eigen naam reaguurt.

     2. Beukman

      @V.K.
      Misschien moet hij zich dan eerst eens een fatsoenlijke nick aanmeten. Wie weet geeft hem dit net het duwtje dat hij nodig heeft om de sprong in het diepe te wagen.

     3. V.K.

      -@Beuk,

      -En wat als hij achter z’n woorden staat, en geen zin in onzin heeft?

     4. Beukman

      @V.K. zijn woorden bestaan doorgaans uit het becommentariëren van de deelnemers aan de discussie, en waarschuwen om vooral niet in discussie te gaan met degenen die een minderheidsstandpunt verdedigen. Zie https://goo.gl/WNXnzA .
      Als ik Jan was, zou ik lekker naar Artis gaan om apies te kijken. Dan doet ie tenminste nog iets nuttigs.

 26. V.K.

  -@ Beukman,

  -volgens mij verdedig jij+Simon etc juist een meederheidsstandpunt.

  -Maar ja, ook jij loopt net als Gielah lekker achter Simon aan.

  -Wat betreft Jan, Heb je al geteld hoevaak deze persoon heeft gezegd niet meer te reaguren op bepaalde personen, kijk, dat wint Simon op sloffen.

 27. V.K.

  -Over negeren gesproken,

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/12/maarten-van-rossem-geenstijl-moet-verboden-worden/

  -En dan het vrolijke debunken van Maaike.

 28. poldi

  Erg doorzichtige poging om wilders dwars te zitten.
  De NPO laat weer zien welke kleur ze bekennen, rood zoals altijd al.
  Aan deze zwaar over gesubsidieerde staatsomroep betaalt iedere Nederlander mee of men wil of niet, dat zou afgelopen moeten zijn. Laat de linkse kliek zelf opdraaien voor deze propaganda zender.

 29. zomaar

  wat een paniek bij onze IS (Internationale Socilisten ) aanhang , er is potdorie een (halve) Nederlander , die zomaar een paar spotprentjes op de buis wil brengen , (laten zien) .

  uit angst voor hun geliefde heren volk de moslims , zijn de Pampers niet aan te slepen !!, de IS aanhang schijt alle kleuren stront van angst .

  als dat maar goed komt?, straks ligt hun kop naast die van mij .

 30. HdK

  Duidelijk gevalletje van MIS-VERSTAND bij de NPO.

 31. toetssteen

  http://postimg.org/image/49dhg58dv/

  Met nummers erbij plus naam, en dan in een volledig geautomatiseerd tijdperk zulke bloopers maken? Komaan!

  @Beukman
  Geen kip zal weten wie op die knop drukt, dus dat tranentrekkende verhaal kun je gebruiken voor een bouquetroman.

 32. _Mediaevist_

  Ze schijnen nu woensdag te zullen worden getoond. We moeten maar eens zien hoe het loopt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.