Mohammed cartoons niet getoond op NPO door 'misverstand'

Geen categoriejun 20 2015, 18:00
Geert Wilders heeft te horen gekregen van de NPO dat zijn video over de Mohammed cartoons niet werd uitgezonden door een misverstand.
De PVV wilde haar "zendtijd voor politieke partijen" vandaag gebruiken om een filmpje uit te zenden over (en met) de bekende Mohammed cartoons uit Amerika. Eerder dit jaar werd er een 'Draw Mohammed Day' georganiseerd in Garland, Texas. Tijdens dat evenement, waar Geert Wilders ook bij aanwezig was, vond er een terroristische aanslag plaats. Gelukkig voor alle aanwezigen werden de twee terroristen uitgeschakeld door de beveiliging, die in grote mate aanwezig was bij het evenement.
Wilders zei na de aanslag dat het een aanval was op het recht van de vrijheid van meningsuiting. Daarom wilde hij graag een dag organiseren waarop de ingezonden cartoons opgehangen werden in het gebouw van de Tweede Kamer, waar belangstellenden ze konden bekijken. Het parlement ging daar echter niet mee akkoord omdat de tentoonstelling niet voldeed aan de criteria die het presidium eerder over dit soort activiteiten heeft vastgelegd.
Daarom besloot Wilders om de politieke zendtijd van zijn partij te gebruiken om de cartoons alsnog te laten zien aan de Nederlandse kiezers. Dat zou vandaag gebeuren. Zoals het Parool uitlegt ging er echter iets mis:
Nader onderzoek wees uit dat de fout lag bij Infostrada, het bedrijf dat in opdracht van de NPO de filmpjes klaar maakt voor uitzending. Infostrada heeft het verkeerde filmpje aan NPO aangeleverd. Dat heeft Hagoort aan Wilders laten weten.
Hagoort is de voorzitter van de NPO. Toen Wilders zag dat de video niet werd uitgezonden zette hij 'm op YouTube, waarna hij de NPO onder vuur nam. Die kritiek heeft resultaten opgeleverd: volgens Hagoord wordt het filmpje nu aanstaande woensdag uitgezonden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten