Nederland, zomerland. Warmterecord in zicht

Het wordt lekker warm vandaag. Wat zeg ik: het wordt heet.

En dat blijft de komende dagen zo. Zoals De Telegraaf uitlegt:

Een nieuw warmterecord komt in zicht! Zaterdag gaan diverse berekeningen voor een maximumtemperatuur van 38-39 graden. Het landelijke record staat op 38.6 graden uit 1944 in Warnsveld. Verschillende berekeningen komen vanmorgen op deze unieke temperaturen uit voor ons land. In het zuiden wordt net geen 40 graden berekend. Zaterdag is ook de start van de Tour de France in Utrecht waar 36-37 graden wordt berekend.

In ben momenteel zelf in Turkije, waar het ongeveer net zo warm is – en dan niet een paar dagen ofzo, maar een paar maanden – dus ik ben wel wat gewend. Datzelfde geldt voor ieder ander in deze mooie Turkse stad (Izmir). Het resultaat is dan ook dat veel mensen gewoon rondlopen in een lange broek, nette schoenen en een mooi overhemd. Zelf draag ik ook alleen een korte broek aan het strand; de rest van de dag draag ik een pantalon of een spijkerbroek.

In Nederland ligt dat blijkbaar een beetje anders. Er is namelijk een heel debat ontstaan over de vraag wat voor kleren je aan moet trekken als je naar je werk gaat.

Als het kwik boven de 30 graden stijgt, worstelt werkend Nederland met de vraag: wat trek ik aan naar kantoor? Etiquette-deskundige Anouk van Eekelen is onverbiddelijk: „Teveel bloot is niet zakelijk. En slippers zijn helemaal uit den boze, tenzij je natuurlijk op het strand werkt.”

Opvallend genoeg zijn ‘loopbaancoaches’ Jannemarie den Toom en Gertjan van Oldenborgh veel minder streng:

“Tijdens een hittegolf is het verstandig om met je directe collega’s en de leidinggevende te overleggen wat acceptabel is. Klanten bedienen op teenslippers is misschien niet zo professioneel, maar als je op de backoffice werkt, kan het wellicht wel.”

Wat vind jij? Kunnen jij en in je collega’s in korte broek en slippers naar het werk, of is dat te weinig professioneel en vind je dat iedereen er gewoon netjes moet uitzien?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. AnnieJansz

  Hans LaBohm had wel een paar grafieken klaar liggen dat dit heel normaal is.

 2. Onder(d)(b)uiker

  Lekker rellen in de schilderswijk kan natuurlijk altijd…

 3. Parestado4

  Maandag 29 Juni bij zonsdoorgang gemeten temperatuur uit de wind 52 grade celsius!

 4. Parestado4

  Dat wil zeggen:Dat door de enorme luchtvervuiling in dit land de ozonlaag is aan getast.Kan je het ook anders verwachten met 8 1/2 miljoen voertuigen op een paar honderd vierkante kmNiet dat die voertuigen allemaal te gelijk draaien,maat toch moet mij van het hart,dat dit……

 5. Geah

  Wat een hitte…..nou ja één voordeel…de ISIS in de Schilderswijk mag tijdens de zonsopgang ramadan geen water drinken……dus daar hebben we even geen last van….en met een beetje geluk vallen ze als mussen uit de lucht……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.