Nederland, zomerland. Warmterecord in zicht

Geen categoriejun 30 2015, 10:00
Het wordt lekker warm vandaag. Wat zeg ik: het wordt heet.
En dat blijft de komende dagen zo. Zoals De Telegraaf uitlegt:
Een nieuw warmterecord komt in zicht! Zaterdag gaan diverse berekeningen voor een maximumtemperatuur van 38-39 graden. Het landelijke record staat op 38.6 graden uit 1944 in Warnsveld. Verschillende berekeningen komen vanmorgen op deze unieke temperaturen uit voor ons land. In het zuiden wordt net geen 40 graden berekend. Zaterdag is ook de start van de Tour de France in Utrecht waar 36-37 graden wordt berekend.
In ben momenteel zelf in Turkije, waar het ongeveer net zo warm is - en dan niet een paar dagen ofzo, maar een paar maanden - dus ik ben wel wat gewend. Datzelfde geldt voor ieder ander in deze mooie Turkse stad (Izmir). Het resultaat is dan ook dat veel mensen gewoon rondlopen in een lange broek, nette schoenen en een mooi overhemd. Zelf draag ik ook alleen een korte broek aan het strand; de rest van de dag draag ik een pantalon of een spijkerbroek.
In Nederland ligt dat blijkbaar een beetje anders. Er is namelijk een heel debat ontstaan over de vraag wat voor kleren je aan moet trekken als je naar je werk gaat.
Als het kwik boven de 30 graden stijgt, worstelt werkend Nederland met de vraag: wat trek ik aan naar kantoor? Etiquette-deskundige Anouk van Eekelen is onverbiddelijk: „Teveel bloot is niet zakelijk. En slippers zijn helemaal uit den boze, tenzij je natuurlijk op het strand werkt.”
Opvallend genoeg zijn 'loopbaancoaches' Jannemarie den Toom en Gertjan van Oldenborgh veel minder streng:
"Tijdens een hittegolf is het verstandig om met je directe collega’s en de leidinggevende te overleggen wat acceptabel is. Klanten bedienen op teenslippers is misschien niet zo professioneel, maar als je op de backoffice werkt, kan het wellicht wel.”
Wat vind jij? Kunnen jij en in je collega's in korte broek en slippers naar het werk, of is dat te weinig professioneel en vind je dat iedereen er gewoon netjes moet uitzien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten