Nederlandse economie groeit sneller dan voorspeld

Volgens het CPB valt de groei van de Nederlandse economie hoger uit dan was voorspeld in de ramingen van het planbureau.

In maart ging het CPB nog uit van een groei van 1,7 procent dit jaar, maar het werkelijke groeipercentage lijkt uit te komen op 2 procent. Volgend jaar zal de groei 2,1 procent zijn. Het CPB onderschrijft de bevindingen van De Nederlandsche Bank, die eerder deze week ook al berekende dat de economische groei 2 procent bedroeg. Volgens het CPB is dit rooskleurige beeld

„in lijn met ontwikkelingen elders in Europa, waarbij de groeicijfers van Nederland aan de bovenkant van de bandbreedte zitten”

Nederland doet het dus ook in vergelijking met andere Europese landen goed. Bovendien neemt de werkloosheid af, een trend die zich volgend jaar zal doorzetten. De werkloosheid komt daarmee dit jaar op 7 procent – nog steeds zo’n 625.000 mensen.

Door de economische groei krijgt ook de overheid meer inkomsten dan verwacht. Hierdoor neemt het overheidstekort af. Immers, er komt meer belastinggeld binnen en er hoeft minder te worden uitgegeven aan uitkeringen. Ook de staatsschuld wordt minder.

De economische groei zal naar verwachting ruimte geven voor lastenverlichting, en zal de geplande herziening van het belastingstelsel vergemakkelijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Jan

  De regering krijgt eindelijk de wind mee. Dat is niet verkeerd voor VVD/PvdA richting het einde van de kabinetsperiode.

  1. Simon Brouwenstein

   Ja Jan, de coalitie gaat in een zetel naar de verkiezingen. Men kan nu de vruchten van het succesvolle beleid gaan uitdelen aan de dankbare kiezer.

   1. LantR.fant

    Eerlijk gezegd heb ik eerder het idee dat dit herstel -ondanks- de inspanning van de coalitie optreedt.
    De burgers worden crisismoe en likken hun wonden.
    De rente staat nu zo laag dat men weer woningen gaat kopen.

    En achter die woningverkoop gaat, net als in 1987 de hele carrousel weer draaien. Meer werk in de bouw, meer werk in de keukens, meer werk bij hypotheekadviseurs en notarissen, meer werk bij verhuizers, die mensen gaan weer personeel aannemen en/of investeren in nieuwe auto’s en muik en zo breidt zich dat uit.

    Tel daarbij dat de vergrijzing inmiddels een serieuze uitstroom van personeel op stoom begint te brengen, dan komt er ook meer groei in werkgelegenheid.

    En voor de coalitie is dit slechts “gefundenes Fressen”.

 2. Gielah

  Ik gelóóf het pas ( dat het beter gaat) als ze – eindelijk- de pensioenen weer eens gaan indexeren… en zelfs dán geloof ik het nog maar moeizaam.

  Denk aan het op óns geld beluste Brussel.
  Denk aan de stromen Afrikanen… méér nog dan mensen uit het Midden-Oosten… die onstuitbaar en zonder er voor gewerkt te hebben óns geld komen opeisen.

  Denk aan de lullo’s, die heden ten dage in de politiek zitten… en die op álles, wat Nederlandse burgers schaadt, gretig ja en amen zeggen.

  In het geloof zeg ik: eerst geloven en dan zien.
  In de politiek zeg ik: eerst zien en dan geloven.

  1. rexm

   Gielah, groot gelijk, eerst zien dan geloven.

  2. Maaike

   Wat bent u toch pessimistisch ingesteld. Wees toch blij dat er hoopvolle berichten zijn.

 3. Wachteres

  Zalig zijn de onwetenden van geest, Maaike.

  Blijf maar rustig de werkelijkheid ontkennen; dat werkt nog wel voor en tijdje.

  Zweden is in 2030 een derde wereldland en wij hollen er hard achteraan.

  Maar wat maakt jou dat uit? Misschien maak je het helemaal niet meer mee. En je kinderen? Ach die moeten maar voor zichzelf zorgen, nietwaar?

  Denk even na: wat zou er met je gezin gebeuren als je alsmaar mensen in huis haalde, die helemaal niet bij je gezin passen en als je al je geld weggaf aan anderen die blijkbaar weigeren voor zichzelf te zorgen?

  En hoopvolle berichten, die komen van instanties die ons dag in dag uit bedriegen? Meisje toch …

  https://ejbron.wordpress.com/2015/06/10/dat-die-stomme-nederlanders-niet-meer-te-redden-zijn-het-zij-zo-maar-dat-de-denen-niet-verstandiger-zijn/

 4. cmsuijkerbuijk

  @Maaike
  10 juni 2015 at 12:19
  Nee, Gielah en anderen zijn realistisch ingesteld.
  Volgens Else4: Economie trekt aan, welvaart blijft achter (http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2015/6/CPB-Onverwachtse-aantrekking-van-Nederlandse-economie-1774353W/?masterpageid=158493)
  Al die halleluja verhalen slaan gewoon nergens op en zullen nergens op blijven slaan, zolang wij lid blijven van de criminele roversbende in Brussel! Want het resultaat van deze “groei” zal zijn, dat we nóg meer af zullen moeten dragen aan dat onverzadigbare monster!
  Dus NIKS pessimistisch. REALISTISCH. Van de andere kant bij jij ontzéttend goedgelovig en meteen blij te maken met een dode mus en een afgesabberde sigarenpeuk uit eigen doos!

  1. Simon Brouwenstein

   De heer Suijkerbuijk kan de zon ook niet in het water zien schijnen.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    10 juni 2015 at 14:34
    Ik kan héél goed de zon in het water zien schijnen, áls ze daar ook in schijnt, maar het heeft er alles van weg, dat u fata morgana’s ziet en dezen voor echt houdt. Nógmaals: De economie trekt aan, maar de welvaart blijft uit!
    Maar zoals gewoonlijk: Het artikel in Else4 zul je wel niet gelezen hebben, want dan zou je zo’n stupide reactie niet geven!

    1. Simon Brouwenstein

     Beste heer Suijkerbuijk,

     Ik las het artikel in Elsevier wel degelijk en zag dat daarin het positieve beeld zonder terughoudendheid wordt bevestigd. Er wordt ook op gewezen dat we uit een diepe economische crisis komen en dat de welvaartsgroei niet subiet ook optreedt, daar moet een ferme economische groei aan vooraf gaan. Ik kan me niet voorstellen dat u dat niet bekend was.

 5. Antivenin

  De kans dat het kabinet valt is sinds ze geen meerderheid meer hebben in de Eerste Kamer een stuk groter geworden. Tijd voor junbelverhalen over de economie om het stemvee gunstig te stemmen. Stel je voor dt ze massaal overstappen naar de PVV, nietwaar?

  De EUSSR wil dat “vluchtelingen” “eerlijker verdeeld” worden over de lidstaten. Nederland staat natuurlijk weer vooraan te trappelen om aan die eis te voldoen, want dat levert vast wel weer een paar dikbetaalde baantjes op voor enkele van onze landverraders in Den Haag en Brussel.

  Voor het geval dat de instroom van enkele (tien)duizenden Afrikaanse opvreters net de laatste druppel zal blijken te zijn voor autochtonen die het watr financieel nu al aan de lippen staat, is het weer tijd voor jubelverhalen over de economie om ze in slaap te sussen.

  Dat ze straks niet minder maar meer belasting gaan betalen merken onze brave burgers pas als het nieuwe belastingstelsel in werking treedt en (o, wat een verrassing) niet minder maar meer belastingpoet voor vadertje staat blijkt op te leveren. O ja, dat kwam natuurlijk door die verbeterde economie…
  //Sarc off

  Hoog tijd voor een nieuw Neurenbergproces!

 6. J.C.

  In 2015 is over 2014 een extra belastingbijdrage (per belastingbetalende persoon ca euro 150) geïnd en daarnaast het vakantiegeld gekort.

  Wat betekent dat (voor Jan met de pet): de economie groeit……………..? De rijken rijker en voor de armen een door de elite toegelaten kruimeltje meer?

  Onder verantwoordelijkheid van VVD, D66, PvdA, CU, SGP (huidige regering) en CDA, GL zijn gedurende deze economische crisis de rijken rijker en de armen armer geworden.

  De economie groeit, dus zal de werkloosheid wel snel afnemen en de spaarrente wel snel groeien, toch?

  Met Gielah zeg ik “eerst zien en dan geloven”.

  Ik blijf dus PVV stemmen.

  1. AnnieJansz

   Aandoenlijk…een klaagzang dat de rijken rijker worden en dan PVV stemmen.

   Buiten het islamstandpunt heeft deze partij u dus niets te bieden.

 7. Viertel

  Iedereen en zeker de media, trapt weer in deze frame van het CPB, een propaganda-instituut van de staat.
  Nederland doet het helemaal niet goed: De werkloosheid blijft hoog en er staan nog tienduizenden ontslagen, vooral in de administratieve sector, voor de deur.

  Ondertussen is er zwaar bezuinigd op de zorg.
  En is iedere werkende het afgelopen jaar geconfronteerd met hoge lastenverzwaringen.

  Men praat nu over lastenverlichting. Ja, misschien van het rijk. Daar staat tegenover dat de gemeenten meer belasting mogen gaan heffen. En reken maar dat ze dat ook zullen gaan doen.

  Deze regering is een ramp voor de middenklasse (= 80% van de bevolking). En daar moeten we het nog een poosje mee doen, voordat we (in maart 2017) weer naar de stembus mogen. Dat worden dus nog 2 gitzwarte jaren…

 8. Simon Brouwenstein

  Goed nieuws over Nederland valt bij ongelukkige mensen slecht. Het confronteert ze met het feit dat de oorzaak van de depressieve somberheid in de eigen ziel ligt.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Simon Brouwenstein
   10 juni 2015 at 13:52
   Alleen simpele zielen trappen nog in de bakerpraatjes van de overheid en de daaraan verbonden instituten!

   1. AnnieJansz

    Ik spreek nog wel eens iemand in het dorp van mij (naast dat achterlijke dorp van Gielah) en ik kan u verzekeren dat de kleine ondernemers de wind in de zeilen hebben.

    Meneer vetbuijk moet eens uit zijn luie stoel komen en het economische wonder met eigen ogen aanschouwen, ook in zijn eigen plaats!

    1. cmsuijkerbuijk

     @ AnnieJansz
     10 juni 2015 at 16:48
     Je toont weer mooi je eigen achterlijkheid aan met deze reactie. Buiten je scheldnamen, wat meteen al een teken van zwakte en een gebrek aan argumenten is. Je snapt kennelijk niet het verschil tussen “economie” en “welvaart”?
     Dat in jouw eigen dorp de economie aantrekt, wil niet zeggen, dat de welvaart toeneemt! Druiloor!

 9. poldi

  Optimisme over de economie maar pessimisme over de moderne paria’s oftewel de gepensioneerden waarvan de pensioenen al jarenlang niet zijn geindexeerd en ook de komende jaren dankzij de extreem lage rente van onze “onvolprezen” ECB. En verder de nieuwe belastingplannen van de commissie Dijkhuizen die slecht uitvallen voor gepensioneerden die 18 jaar lang ieder jaar 1% meer belasting moeten betalen.

  1. Simon Brouwenstein

   De komende tijd zullen de pensioenen worden verhoogd, daar kun je vergif op innemen.

   1. Viertel

    Neem jij maar vergif in, van Brouwenstein.
    Zijn wij van je gebazel verlost.

    1. Simon Brouwenstein

     Daar hebben we weer zo’n lachebekje.

   2. poldi

    Dat vergif zullen vele van aan de bedelstaf geraakte ouderen in de nabije toekomst zeker innemen want dat scheelt weer een heleboel pensioen- en AOW-uitkeringen.

    1. AnnieJansz

     Welke partij, buiten de schreeuwers van de SP komt eigenlijk voor ouderen op?

    2. Daniel

     Jenever is ook vergif, maar wel lekkuh…..

  2. Wachteres

   Maar Simon is tevreden, omdat onze EU-leiders tevreden zijn.

   Linksen zijn eraan gewend dat de grote onderlaag moet sabbelen [en sappelen] voor de grillen en de grollen een klein toplaagje.

   Het enige wat je dan nog rest is blij en dankbaar zijn.

   1. Simon Brouwenstein

    Als de PvdA er niet in slaagt de komende jaren een inkomenspositie voor de lagere inkomens af te dwingen verdient ze het niet in de volgende regering plaats te nemen.

 10. Daniel

  Hoera, hoera….., wat een goed nieuws, vanavond een extra……ja Suickerbuick, je hebt het al geraden,

  En dat dankzij het goede en nooit opgevende oppositie leider Geert Wilders en ondanks het slechte regeringswerk van de PvdA.

  Ik zou willen zeggen tegen u allen, wees vrolijk en bedenk de dood die heb je al, bedoel ik, maar het leven is wat je er zelf van weet te maken.

  En zo is het maar net.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Daniel,

   Daar spreekt u een waar woord: het succesvolle regeringsbeleid was nimmer mogelijk geweest zonder de constructieve oppositie van de politieke beweging van de heer Wilders. Deze echte vaderlanders staan hun mannetje en hun vrouwtje in de Volksvertegenwoordiging en weten met hun alerte en intelligente oppositie altoos weder de Regering voor nare misstappen te behoeden.

   Hulde!

  2. cmsuijkerbuijk

   Stop jij nou eens met zuipen!

 11. Seneca

  Als instanties voorspellen dat het ‘beter’ gaat met de economie, let op uw saeck, beste mensen! Onbegrijpelijk; het merendeel van de reaguurders begrijpen niet dat mensen de Bijbel gebruiken als leidraad in hun leven (ik ook niet) maar ik vind het nog onbegrijpelijker dat reaguurders wel de praatjes van de leugenaars en bedriegers geloven. Dan houd ik mij toch maar liever bij het Bijbelse woord….

  1. Simon Brouwenstein

   De heer Seneca denkt ook dat er helegaar niks van waar is en dat hij terecht zeer sjaggerijnig is.

   Ik hef liever een vrolijk lied aan.

   Ik ben vandaag zo vrolijk
   Zo vrolijk, zo vrolijk
   Ik ben behoorlijk vrolijk
   Zo vrolijk was ik nooit

   Ik was wel vaker vrolijk
   Heel vrolijk, heel vrolijk
   Maar zo behoorlijk vrolijkG
   Was ik tot nu toe nooit

   Soms ben ik ongelukkig
   Ontzettend ongelukkig
   Soms ben ik ongelukkig
   Dan sterf ik van verdriet

   Soms ben ik wat neurotisch
   Psychisch en chaotisch
   Labiel en neogotisch
   Maar vandaag dus niet

   Vandaag ben ik zo vrolijk
   Zo vrolijk, zo vrolijk
   Ik ben behoorlijk vrolijk
   Zo vrolijk was is nooit.

  2. Daniel

   Maar beste Seneca, uit de bijbel leren we anders.
   De teksten in Kolossenzen en Romeinen maken duidelijk dat God is aangesteld boven de overheid en dat christenen worden opgeroepen om gehoorzaam aan en betrokken te zijn bij de overheid (Kolossenzen 1:16 en Romeinen 13: 1-7).

   Met de beste wil van de wereld kan ik hier niet uit halen dat ik de overheid ongehoorzaam moet zijn.

   Deksels nee, God heeft de overheid boven ons geplaatst, wel onder Hemzelf natuurlijk.

   1. Simon Brouwenstein

    Laat mevrouw Gielah het niet horen Daniel. Haar God heeft geen goed woord over voor deze regering die naar haar theologisch inzicht alles doet wat onwelgevallig is in de ogen van de Heere. Het werd in heldere woorden geschreven op de muur boven haar ledikant: Mené, Mené Tekèl Ufarsin!

    1. AnnieJansz

     Het is mooi weer in mijn dorp, ik denk dat het in ons achterlijke buurdorpje waar Gielah woont ook de zo’n schijnt.

     1. Daniel

      AnnieJansz u woont toch niet in de buurt van Pekelä? Want het broeit in het anders zo kalme Pekela, Oost-Groningen.
      Sinds de gemeente door weekblad Elsevier is uitgeroepen tot de Slechtste Plek van Nederland is de kleine hechte gemeenschap zich aan het voorbereiden op een meerdaagse veldtocht tegen het opinietijdschrift.

      Beerto Beertien (78), agrarisch ondernemer te Pekela spuugt op de grond. “Elsevier, bah!” Met een wetsteentje slijpt hij zijn riek. Knecht Lubbert (83) vult de oude Fendt-tractor af met rode diesel.
      In een beduimeld telefoonboek wordt het adres van Elsevier opgezocht. Samen met nog 30 tot de tanden bewapende Pekelaars zullen ze weldra beginnen aan de mars naar Elsevier.

      Toch is Pekela een gemeente met een prima score op de Allochtoon-0-Meter. Een gemeente waar de huizen nog BETAALBAAR zijn, de meisjes maagd en de metworst nog lekker droog.

 12. Lieftinck

  Hier zal de EU blij mee zijn, Nederland zal nog meer mogen dokken.

  Tevens is hiermee aangetoond dat de Amerikaanse economen helemaal ernaast zitten. Nederland heeft meer gedaan om het financieringstekort te verminderen en doet het niet slechter maar beter dan landen die alle regels (Frankrijk) aan hun laars lappen.

 13. Daniel

  Met zoveel rijkdom in het verschiet kunnen we ook wel eens weer gaan nadenken waar we al die rijkdom mee kunnen delen.

  De Bijbel laat in Handelingen zien dat de gelovigen in Jeruzalem alles gemeenschappelijk hadden.
  Ze hadden zelfs geen gebrek stond er in Handelingen 4. In Hand. 2 : 44 staat: “En allen, die geloofden, waren bijeen, en hadden alle dingen gemeen”. De gelovigen in Jeruzalem verkochten alles wat ze hadden, overigens vrijwillig (!) (Hand. 5 : 3, 4), en gaven het geld aan de apostelen. De apostelen verdeelden het weer onder de gelovigen al naar gelang iedereen nodig had. Iedereen gaf zijn bezittingen op voor het algemeen belang.

  Nivelleren is echt een feest!

 14. poldi

  COPY & PASTE
  ———————-
  Onze welvaart zullen we blijvend moeten delen met Syriers, Eritreeers, Soedanezen, Somaliers, Irakezen, Turken, Marokkanen, Afghanen en al die andere landen zie zich hierbij nog zullen aansluiten. Verder torsen wij de lasten van de failliete Grieken voor nog vele decennia; als nagerecht gaan we nog te maken krijgen met een nieuwe zeer heftige bankencrisis die héél Europa bankroet zal maken. De jaren dertig uit de vorige eeuw zullen qua ellende ruim overtroffen worden.
  Ben ik pessimistisch….? Er zijn weinig redenen op dit moment om optimistisch te zijn. Kijk naar de realiteit.
  In onze landspolitiek is het alléén Wilders met zijn PVV die ons dagelijks voorhoudt wat ons staat te wachten.

  1. Simon Brouwenstein

   Ook poldi is ontroostbaar van angst en verdriet: het gaat allemaal nog veel erger worden!

   Geloof die onderzoeksinstituten in Den Haag nooit: ze zijn er op uit u een goed humeur te bezorgen! Dat kan nooit de bedoeling zijn.

 15. cmsuijkerbuijk

  @Simon Brouwenstein
  10 juni 2015 at 15:59
  Ouwehoer nou toch eens niet zo. Hoe dikwijls zouden ze er al niet naast gezeten hebben? Ze zijn er gewoon berucht om!
  Dat jij als Simpele Simon dat alles slikt voor zoete koek, moet je helemaal zelf weten, maar maak een ander, die wél serieus nadenkt, niet belachelijk!

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, ik ben een onbedaarlijke optimist en geloof de wetenschappelijke instellingen die onze economische situatie ramen en berekenen.
   Op grond van welke wetenschappelijke bronnen de heer Suijkerbuijk meent dat al die gegevens niet kloppen blijft duister maar mogelijk raadpleegde hij zijn eigen urine.

   1. Anna

    Brouwenstein. De gegevens kloppen met nieuwe rekenmethoden?

    1. Anna

     vervolg. Die nieuwe reken methoden gebruiken ze ook in Brussel. Dan klinkt het zo mooi.

   2. cmsuijkerbuijk

    @ Simon Brouwenstein
    10 juni 2015 at 17:46
    Google op “Betrouwbaarheid CPB”, en je zult meteen genezen zijn van je ongegronde optimisme!
    Iets wat je overigens niet zult doen, want dan moet je je ongelijk toegeven en dat is voor een die-hard socialist natuurlijk not done!

 16. Lieftinck

  Oke, speciaal voor Simon.

  Ik ben zo vrolijk:
  https://www.youtube.com/watch?v=BsUD7koW_4g

 17. Julius

  Tja, goed nieuws is geen nieuws voor de Gielah’s van deze tijd. ze zullen zuur blijven, no matter what…

  En de positief ingestelden? Die lachen weer wat meer en zetten hun schouders verder onder het economische herstel. De verzuurden komen niet mee en zijn ballast die helaas geld kosten.

 18. friese canadees

  Hate to be the party pooper for the schweinhunds/ambtenezen amongst you:

  Dutch News brings daily news from The Netherlands in English 21º few clouds Wednesday 10 June 2015

  Dutch shipbuilder IHC to cut 1,600 jobs, close two shipyards Business June 10, 2015 Photo: IHC Merwede Globalen Schiffbau optimieren: IHC Merwede standardisiert auf PLM Software von Siemens / IHC Merwede standardizes on Siemens’ PLM software for global shipbuilding optimization – Photo: IHC MerwedeDutch shipbuilder IHC is closing two of its four wharves with the loss of almost 500 permanent and 1,100 temporary jobs, the NRC says on Wednesday. The company will retain its Krimpen aan den Ijssel and Kinderdijk shipyards and its Sliedrecht headquarters but the shipyards in Sliedrecht and Hardinxveld will close. Some production will be shifted abroad, the paper says. IHC primarily produces vessels for the offshore oil industry. Its order portfolio has been hit as oil firms scale back their investments because of the drop in oil prices. In addition, a large number of temporary employees had been brought in for a major order for Brazil and no replacement project has been found, the NRC says. The company has a global workforce of 3,300, of whom 2,800 are in the Netherlands. Related Stories Dutch shipbuilder wins €1bn in orders for Brazilian oil industry Internet banking leads Rabobank to close branches, cut 3,000 jobs Venture capital boosts PGGM returns Labour inspectors keep close eye on foreign students with jobs Daily newsletter SIGN UP Search Features ‘I used to call myself an expat but now I guess I am more of an immigrant’ 10 great things to do in the Netherlands this week: June 8-15 ‘Is it time for change in democracy as a new Senate takes its seats?’ The women’s football World Cup is about to start. Here’s the lowdown on the Oranje Lionesses Forget windmills and museums, it’s time for National Bunker Day Best of the web How a robot ended up teaching exercise classes in a Dutch retirement home Story connects Dutch man to descendants of central Wisconsin soldier killed during WWII Dutch ‘paddy power’ pulls electricity from rice fields News Politics Business Society Sport Health Education Tech & media Features Columns Life & culture 10 Questions Best of the web Community Blogs Jobs Housing What’s on? About us The team Advertising RSS Feed Privacy Comments Contact Terms of use Services Amsterdam Amsterdam bed and breakfast Tandarts.com Rondvaart Amsterdam Loodgieter Amsterdam Rent a boat in Amsterdam Rijschool Amsterdam Dakdekker Amsterdam Slotenmaker Amsterdam Services other cities Slotenmaker Den Haag Slotenmaker Rotterdam Loodgieter Utrecht Loodgieter Den Haag Loodgieter Rotterdam Glas Eindhoven Mister Hippo Utrecht © 2014 DutchNews | website by Vindustries

  Read more at DutchNews.nl: Dutch shipbuilder IHC to cut 1,600 jobs, close two shipyards http://www.dutchnews.nl/news/archives/2015/06/dutch-shipbuilder-ihc-to-cut-1600-jobs-close-two-shipyards/

  BY THE WAY:
  That schweinstein is a low -life -irritant – insulting -mongrel

  I would like to provide that skunk with a free lesson in krav maga.

  1. toetssteen

   Canadian, what should I say.
   Ik neem aan dat u het Nederlands begrijpt, ander zou u niet reageren,
   Wat u nu aanhaalt inzake de werven is dus exact waar ik op doelde.

   De overheid kent zij plaats niet.

 19. Anna

  Economie trekt aan volgens de Brusselse rekenmeesters die hun eigen vlees nog even keuren. Half Europa werkloos-heel Europa vol asielzoekers die ieder per jaar 36.000 euro kosten-groot deel ouderen in de verdrukking-verzorgingsstaat gehalveerd- tot 2017 nog miljarden lastenverzwaringen- medische voorzieningen sterk gekort- miljarden via Griekenland naar de banken- miljarden naar corrupt Oekraïne, groei voedselbanken- rente spaargeld bijna 0, rijken rijker- alles samen delen met M-O en Afrika die er niets voor hoeven te doen- half Nederland failliet- boven de 45 kom je niet aan het werk- onze jeugd zit thuis zonder inkomen/werk- grote handelsinzinking vanwege sancties Rusland-welvaart is gehalveerd enz,enz,enz. Wat hebben wij het goed met de EU en de euro. Brussel en de euro zijn de grote vernielers van alle Europese staten.
  Dan durven ze te roeptoeteren Nederlandse economie groeit sneller dan voorspeld.

  1. Simon Brouwenstein

   “Economie trekt aan volgens de Brusselse rekenmeesters die hun eigen vlees nog even keuren.”

   Nee hoor, de hier besproken cijfers zijn van de Nederlandse Bank en het CPB.

   1. Anna

    Brouwenstein. DNB/CPB zijn niet de lobbyisten van Brussel?

    1. Simon Brouwenstein

     Nee, mevrouw Anna, dat is belachelijke onzin.

     1. toetssteen

      Belachelijke onzin…… Mhh.

     2. Anna

      Brouwenstein. “Belachelijke onzin”. U vertrouwt de DNB en CPB. Een oud president van DNB vertelde een keer in Buitenhof dat hij had gewaarschuwd voor de stukjes smerige hypotheken vanuit de VS.Niemand stoorde zich hieraan.
      CPB zit vol D66 economen met een D66 politieke kleur en invloed op de beleidsvorming.
      Hoorde gisteravond bij Nieuwsuur dat de kapper met het nieuwe belastingsysteem er niet op zal vooruit gaan omdat hij meer BTW zal moeten gaan betalen. Nieuwe belastingsysteem wordt een verschuiving aanslagen. Het totale plaatje zal niet veranderen eerder de regering wat meer opleveren. Sommige mensen laten zich zand in de ogen strooien door mooie berichtjes vanuit de regering PvdA/VVD en D66.

   2. Anna

    Brouwenstein. Wat zullen de voordelen zijn van een minimum economische groei als de bevolking al bijna is uitgekleed en na het nieuwe belastingsysteem weer een nieuwe ronde ingaat voor miljarden bezuinigingen/lastenverzwaringen?

    1. Simon Brouwenstein

     In dat geval zijn er weinig voordelen, mevrouw Anna, maar dat is toch niet de situatie?

 20. Anna

  Nieuw belastingsysteem? Iedereen gaat meer verdienen. Dan vervolging miljarden lastenverzwaringen tot eind 2017.

 21. J.C.

  @AnnieJansz

  Ik heb u nog niet kunnen betrappen op een inhoudelijke reactie. Laat me raden: u bent een D66 stemmer, zeg maar een misleid persoon. Partijen, die zich op de borst slaan. omdat zij volgens hen de eerste waren die allerlei hervormingen wilden invoeren, vertrouw ik voor geen meter. Ze doen mij denken aan: Adolf Hitler, een politicus, die bekend staat als een “hervormer”. Overigens ook dik bevriend met de islamitische leiders.

  Blijkbaar kent u het PVV programma niet, en is het ook ontgaan dat andere politieke partijen steeds vaker schaamteloos met de standpunten van de PVV op de loop gaan (terwijl zij deze eerder bij bijvoorbeeld PVV moties afgewezen hebben). Over aandoenlijk gesproken. Uw inherente opmerking dat de PVV geen invloed zou hebben houdt dus geen stand. Maar slaap rustig verder………….

  1. Simon Brouwenstein

   Welk economisch programmapunt van de PVV werd door andere partijen overgenomen?

   1. toetssteen

    @Brouwenstein
    En opnieuw maakt u duidelijk dat in het geheel niets hebt gelezen.

 22. cmsuijkerbuijk

  @Simon Brouwenstein
  10 juni 2015 at 21:59
  Even terugkomend op jouw blinde vertrouwen in het CPB: Google maar eens op “Betrouwbaarheid CPB”, en je zult meteen genezen zijn. (Niet dat ik ook maar één nanoseconde de illusie koester, dat je dat ook zult doen, want dan moet je, als doorgewinterde socialist, je ongelijk erkennen en dát mag nooit gebeuren natuurlijk!)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.