Slachtoffer van ingestort balkon zit niet bij de pakken neer: “Ik ga het meeste van mijn leven maken”

Het is één van de grootste nachtmerries van iedereen: je staat op een balkon dat opeens instort. Even later word je wakker in het ziekenhuis.

Je dokters vertellen je vervolgens dat je niet alleen vijf gebroken ribben hebt, twee ingeklapte longen, een gebroken schouder en een gebroken knie, maar ook nog eens een gebroken ruggengraat. Al die andere verwondingen zijn vreselijk, maar de laatste betekent dat je je benen waarschijnlijk nooit meer zult kunnen gebruiken.

Screen Shot 2015-06-27 at 18.04.56
Foto: Clodagh Cogley op Facebook

Stel je eens voor dat dit jou overkwam… en dat je er niet alleen zelf heel slecht aan toe bent, maar dat zes van je vrienden de val niet overleefden. Hoe zou jij reageren?

Niemand zou het je, lijkt mij, kwalijk nemen als je bij de pakken neer zou zitten en zou zwelgen in zelfmedelijden.

Screen Shot 2015-06-27 at 18.05.53
Foto: Clodagh Cogley op Facebook

Toch is dat niet wat de Ierse Clodagh Cogley deed toen het balkon waar zij en veel van haar vrienden instortte, zij zwaar gewond raakte, en zes van haar vrienden in één klap overleden. Nee, zij deed iets heel anders. Lees deze Facebook post van haar maar, die ze schreef terwijl ze in het ziekenhuis lag waar ze gehoord had gekregen dat ze misschien nooit meer kan lopen:

Screen Shot 2015-06-27 at 18.02.13

Met andere woorden: in plaats van op te geven en medelijden met zichzelf te hebben, heeft de jonge Clodagh (ze is een universiteitsstudente) besloten om het meeste uit haar leven te halen en zo gelukkig te worden als mogelijk is. Dit omdat ze gelooft dat ze haar omgekomen vrienden op deze manier het beste eert.

Een bijzonder inspirerende manier om om te gaan met zoveel tegenslag. Wij die het gelukkiger hebben getroffen kunnen daar een hoop van leren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.