VN: Australië betaalde mensensmokkelaars om boot met vluchtelingen rechtsomkeert te laten maken

De kapitein en bemanning kregen omgerekend 3400 euro.

Vluchtelingenorganisatie UNHCR, van de Verenigde Naties, zegt dat Australië mensensmokkelaars heeft betaald om hen rechtsomkeert te laten maken met hun boot vol (economische) vluchtelingen. Indonesië zou ook betrokken zijn geweest bij de deal.

De Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte eerder dat er 65 vluchtelingen op de boot zaten, afkomstig uit Sri Lanka, Myanmar en Bangladesh. De Telegraaf legt uit dat zowel de Indonesische als de Australische oppositie opheldering eist van hun resp. regering:

Indonesië en de Australische oppositie hebben eerder al om opheldering gevraagd. Volgens de Indonesische autoriteiten hebben de kapitein van het schip en enkele bemanningsleden omgerekend zo’n 3400 euro gekregen van Australië om terug te varen met de asielzoekers. UNHCR bevestigde dat er is betaald na gesprekken met een aantal opvarenden.

 

De Australische premier Abbott van Australië wilde gisteren niet ingaan op vragen over deze materie, maar zei er wel alles aan te doen om ervoor te zorgen dat boten met vluchtelingen niet meer aankomen in Australië. Volgens de VN bedoelt Abbott dat dus letterlijk: als er mensen afgekocht moeten worden, het zij zo.

Hoewel dit wellicht een handige manier is om ervoor te zorgen dat deze (economische) vluchtelingen niet naar Australië kunnen komen (net als Zuid-Europese landen heeft dat land last van grote migratiestromen van arme mensen uit andere landen met een geheel andere cultuur), zullen critici daar tegenover stellen dat de afkoopsommen uiteindelijk uit de hand kunnen lopen. De redenering is immers dat mensensmokkelaars hoe dan ook ‘winnen’: als ze erin slagen om hun vracht naar Australië te krijgen hebben ze hun ‘werk’ goed gedaan en volgen er meer vluchtelingen, als het niet lukt worden ze alsnog heel aardig betaald waarna ze het gewoon nog een keer zullen proberen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Bromsnor

  Hulde voor de Australische regering die ten minste effectieve maatregelen neemt om de stroom immigranten af te remmen.

  Hoe anders is toch is het EU asielbeleid dat er alleen maar voor zorgt dat er nog meer immigranten naar Europa willen komen.

  De EU weigert tot nu toe om effectieve maatregelen te nemen om de stroom immigranten af te remmen.

 2. cmsuijkerbuijk

  Voor zever bekend, is dat ook nog maar één keer voorgekomen. Om dáár nou zo’n ophef over te maken……..
  Het Australische systeem werkt en da’s wel wat anders dan bij die criminele Europese club van betweters hier!

 3. carthago

  Waarschijnlijk genoeg voor de onkosten .Beter zou zijn er nog een boete bij te doen met inname van paspoort .

 4. -Harry

  Die Australiërs hebben zich in ieder geval voor een habbekrats een berg kosten en andere ellende
  bespaard .
  Helemaal niet zo stom .

  En wij zijn WEL zo achterlijk om ze bij wijze van spreken net buiten de haven te gaan halen .

  Nou ja , wij ?
  Die debiele overheden.

 5. halo1

  Het is wel harteloos..inderdaad…. maar het moet vind ik. de nadelen van zo!n volksverhuizing prevaleren..voordelen heeft het weinig…het dwingt bovendien die overheden (=mensen) daar de zaakjes op orde te brengen…

 6. _Mediaevist_

  Het is een praktische en verstandige keuze, laten we er maar niet te moralistisch over doen.

 7. Geah

  Hadden wij maar zo’n krachtige regering….

  1. _Mediaevist_

   Een PvdA/Groen Links/D’66 type regering zou het liefst met Jumbojets alle bootvluchtelingen ophalen en verplicht bij mensen in huis proppen. Dat is wel krachtig maar niet goed.

 8. Antidotum

  Helemaal goed australie, jullie doen tenminste iets om je cultuur en het volk te beschermen.

  Hier is het anders, Brussel wil graag dat onze landen islamiseren, evenzo de linkse politieke partijen en wel zo snel mogelijk, maakt niet uit wat dat kost. Geld, onze levens, overlast, berovingen, ach wat kan dat bommen, het raakt de eliten niet, enkel de burgers.

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Antidotum,
   Het zou natuurlijk waar kunnen zijn maar ik las nog nooit beleidsstukken of uitspraken van de EU of linkse partijen waar uit blijkt dat ze koste wat kost Europa willen islamiseren.
   Hoe komt u er bij?

   1. _Mediaevist_

    Dat wordt natuurlijk niet openbaar gemaakt, dat wordt onder de pet gehouden. Net zoals de juiste cijfers van het percentage Moslims in NL rond 2050 door u onder de pet worden gehouden. U rept van 8% maar een brugklasser kan nog berekenen dat 14% een stuk aannemelijker is.

 9. Seneca

  @een beetje links
  de link die u geeft opent een blad dat niet ‘een beetje’ links is, maar uiterst links. bovendien zijn deze organisaties inclusief de VN met aanhangende organisaties niet in de eerste leugen gestikt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.