Woesj! De spectaculaire nieuwe achtbaan van De Efteling gooit je gewoon recht naar beneden

De ‘Baron 1898’ is de nieuwe aanwinst van pretpark De Efteling, en hier is wat je daar van kunt verwachten.

Vandaag was de feestelijke opening van de nieuwe attractie in het Brabantse pretpark De Efteling. We kennen het park van de sprookjes, de Fata Morgana en van de Python. Maar nu is onder begeleiding van DJ Hardwell een nieuwe achtbaan geopend: de Baron 1898. Een pijlsnelle achtbaan die je meteen bij de lancering al de afgrond instort. Je valt echt letterlijk door een gat in de grond:

vlcsnap-2015-06-30-18h52m26s45

De directeur van De Eftelingis er in ieder geval laaiend enthousiast over. Hij roemt de nieuwe Baron “staal met een verhaal” en roemt de kersverse attractie als één van de ‘mooiste divecoasters van de wereld’.


.

Dat verhaal wordt bij de wachtrij al duidelijk. Projecties op de muur schetsen een sage over de mijnbouw van eind negentiende eeuw:

vlcsnap-2015-06-30-18h45m18s117De ‘spoken’ zijn de grote tegenstanders van de achtbaanrit. De Efteling schrijft er zelf over:

De hebzuchtige Mijnbaron heeft een goudader gevonden in het zuiden van het land. Daar wil hij zoveel mogelijk goud uit de grond halen, maar deze grond wordt beschermd door de Witte Wieven.

En hoe zo’n ritje in de achtbaan er dan aan toegaat? Nou, zo dus. Bekijk onderstaand filmpje maar om te zien hoe je pijlsnel omlaagduikt en dan nog een aantal keer snel door de lucht zoeft:


.

Lijkt het je wat, die Baron 1898?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.