94-jarige vrouw heeft alles gedaan in haar leven, behalve één ding. Daarom doet ze dit

Een belangrijke boodschap voor de hele wereld.

De 94-jarige Shirley Batchelder heeft een bijzonder mooi leven gehad – en het is nog niet voorbij. Ze is weliswaar oud, maar het gaat prima met haar. Haar enige gemis is haar man, die eerder overleed. Als ze over hem praat bloeit ze helemaal op – ze straalt werkelijk van liefde – en lijkt nog steeds verliefd te zijn, ook al is hij er al jaren niet meer.

Hoe dan ook, jaren geleden schreef Shirley een lijstje met doelen voor zichzelf. Nu ze 94 jaar oud is kan ze zeggen dat ze alle doelen bereikt heeft… behalve één. Ze had tot voor kort namelijk nog geen reclame gemaakt voor op tv waarin ze de rest van de mensheid één kleine, maar bijzonder belangrijke boodschap wilde meegeven.

Onlangs bereikte ze dat doel ook. Hoe? Door een reclame te maken waarin ze tv-kijkers oproept om “elkaar lief te hebben.”

Ja, daar bestond haar hele boodschap uit. Doodsimpel, maar toch ook zo belangrijk:

Screen Shot 2015-07-18 at 14.45.23

Oftewel: “Heb elkaar lief.”

Na ze haar laatste doel bereikte lieft Shirley weten dat ze hoopt dat mensen er iets mee doen.

Nou Shirley, dat doe ik in ieder geval wel. Geïnspireerd door haar heb ik mijn vrouw vandaag maar weer eens bijzonder duidelijk gemaakt dat ik ontzettend van haar houd… en dat mijn leven zonder haar leeg zou zijn. Als meer mensen dat doen heeft Shirley zeker een bijdrage geleverd aan de wereld; misschien op kleine schaal, maar dat maakt het niet minder belangrijk.

WSMV Channel 4


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Nicky

  De meest belangrijke boodschap inderdaad (na: ‘Love God first’. Dat is hèt geheim van het leven!

  Bij getrouwde stellen zeg ik wel eens tegen de man: “Heb je vandaag al tegen je vrouw gezegd, ‘Ik hou van jou’?

  “Neuh, maar dat weet ze wel!”

  Nou dat denk je beste vriend, maar belangrijker is, dat ze het wil hóren van je! Vrouwen zijn toch anders dan je denkt!’

  Stomme mannen, denk ik wel eens. Hun ego staat niet alleen vaak recht overeind, en hun snikkel wil graag die overmatige aandacht, maar hun onwetendheid maakt dat nog een graadje erger voor de vrouw om ‘mee te leven’.

  En het kan zooo anders! Simple is that.

  1. Lost Paradise

   Mooi gezegd Nicky. Een hartenswaardige boodschap.

  2. toetssteen

   @Nicky
   Ogen spreken meer dan woorden. Toen ik bijkwam uit de narcose zag ik haar staalblauwe ogen en ik wist wat ze wilden zeggen. Ik was zo hulpeloos, kon niet praten, alleen alle liefde die ik voelde in mijn blik leggen. En toen overmande de slaap me weer. Vaag voelde ik haar handdruk en ik weet dat ze toen en nu aan mijn zijde staat en ik aan de hare.
   Woorden, ach woorden kunnen zo algemeen zijn, zo nietszeggend.

 2. Nicky

  Is waar, woorden nietszeggend vaak (maar daar ga ik niet van uit!).

  Dat is ook gekomen tegenwoordig van zoveel leugens en draaierijen om je heen, op kleine (fam, vrienden) schaal en op grote schaal.
  Al ben je nog zo fout; je neemt tegenwoordig gewoon een dure en ‘goede’ advocaat en die zal de zaak wel rechtbreien voor je!

  Dat was bijv. vroeger, ook in Bijbelse tijden, heel anders. Woorden werden hoog ingeschat, met kon met woorden vloeken en zegenen (vaak meteen bovennatuurlijk resultaat!) en dat is nog steeds zo.

  Maar ‘door hun traditie hebben ze het Woord van God krachteloos gemaakt’, zei Jezus.
  Dat hoeft lang niet voor iedereen te gelden, dat is onze eigen keuze!

  Ik heb van mijn moeder geleerd (en heb t mijn kids doorgegeven): “Ik geloof dat eerlijkheid het allerbelangrijkste is in het leven”.

  De mindset is dan al heel anders, hoewel je belazerd wordt om je heen… ook met woorden.

  Maar ik ben niet verantwoordelijk voor wat zij zeggen of denken over mij. Alleen ben in verantwoordelijk voor wat ik denk en zeg over anderen!

  En dat… is… eerlijk! Altijd.

  Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ik ooit gelogen heb. En da’s heel wat haha.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.