Amerikanen doden belangrijke ISIS-commandant in Afghanistan

Shahidullah Shahid is niet meer. Een Amerikaanse drone schakelde de doorgewinterde terrorist definitief uit.

Het gevaar van ISIS is niet alleen dreigend voor Syrië en Irak, maar ook Afghanistan. Recentelijk onthulden we al dat in het oosten van het land uitgerekend de Taliban grote moeite heeft om stand te houden tegen de stoottroepen van de Islamitische Staat. We schreven destijds:

Maar de Taliban komt er steeds meer onder druk te staan. ISIS is namelijk ook actief in Afghanistan, en verovert er steeds meer terrein:

“Ze kwamen in talloze grote witte pickup trucs met machinegeweren erop”, vertelt stam-oudste Haji Abdul Jan van één van de veroverde dorpen aan persbureau Reuters. “En ze begonnen te vechten tegen de Taliban. Die konden de strijd niet aan en sloegen op de vlucht.” Exit Taliban: voorlopig hadden in het dorp van Abdul Jan de nieuwkomers het voor het zeggen.

In het gebied zijn echter ook nog Amerikaanse drones actief, en die hebben één van de leiders van het Afghaanse ISIS geliquideerd:

De Afghaanse inlichtingendienst zegt dat een belangrijke commandant van Islamitische Staat is gedood bij een Amerikaanse drone-aanval. Shahidullah Shahid kwam dinsdag om het leven in de oostelijke provinvie Nangarhar.

Shahid was voordat hij zich aansloot bij de Syrisch-Irakese terreurorganisatie onderdeel van de Taliban. Hij bleef tot afgelopen jaar betrokken bij die terroristische club, en werd er benoemd tot woordvoerder. In die hoedanigheid stond hij regelmatig Pakistaanse en Afghaanse media te woord om de daden van zijn organisatie goed te praten. Hij werd echter verbannen door de Taliban toen ze erachter kwamen dat hij zich ook had aangesloten bij ISIS.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Nicky

    Ach ja. En intussen wegkijken en met een aardappel in de keel blijven volhouden:
    Islam = peace!!
    http://youtu.be/5YsdbhIbZoc

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.