Bauke Mollema duikt top 10 Tour de France in

Na een goede dag staat de kopman van team Trek eindelijk in de top 10 van het algemeen klassement.

Het zit Bauke Mollema dit jaar behoorlijk mee in de Tour de France. Hij voelt zich goed, lijkt sterk te zijn, en rijdt continu in het wiel van favorieten. Ook vandaag presteerde hij weer naar behoren: hij finishte, bergop, in de groep favorieten. De enige ontbrekende favoriet was Nibali, de winnaar van vorig jaar. Anders dan Mollema kon de Italiaan het hoge tempo van topfavoriet Chris Froome niet bijhouden.

De etappe werd gewonnen door Alexis Vuillermoz van AG2R-La Mondiale, maar hij vormt in het algemeen klassement geen enkele bedreiging voor de top 10. Chris Froome werd achtste, onze eigen Bauke Mollema werd negende. Hierdoor schoof hij door in het klassement, dat er nu zo uitziet:

1. Chris Froome
2. Peter Sagan (+11, geen bedreiging voor het klassement)
3. Tejay van Garderen (+13, een mogelijke topper die echter altijd zwakke momenten heeft)
4. Tony Gallopin (+26, geen bedreiging voor het klassement)
5. Greg van Avermaet (+28, idem)
6. Rigoberto Uran (+34)
7. Alberto Contador (+36, één van de favorieten)
8. Warren Barguil (+1:07, geen bedreiging voor het klassement)
9. Zdenek Stybar (+1:15, geen bedreiging voor het klassement)
10. Bauke Mollema (+1:32)

Kortom, tenminste vijf van de renners die voor hem staan zullen later deze Tour in elkaar storten. Als je hen wegstreept staat Mollema in de top vijf, wat interessant genoeg zijn doel is voor deze Ronde.

In potentie kon dit dus weleens een mooie Tour worden voor Nederland, ook al omdat we niet één, maar twee kopmannen hebben. Robert Gesink (van LottoNL-Jumbo) is er immers ook nog. Net als Mollema eindigde hij vandaag in het groepje favorieten. Hij staat op dit moment elfde in het klassement, op slechts 7 seconden van Mollema. Hij liet na de etappe van vandaag weten:

“Ik ben nog best fris.”

Morgen staat er een belangrijke ploegentijdrit op de agenda. Daarna is er een rustdag. Later volgende week wordt er weer geklommen. Zowel Gesink als Mollema zullen de schade morgen moeten beperken en toeslaan in de bergen. Lukt dat dan konden ze inderdaad weleens in de top 5 komen… en misschien zelfs op het podium in Parijs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.