Brandweermannen werden opgeroepen tijdens het winkelen. Toen ze terugkwamen, vonden ze een bijzondere verrassing

Een weldoener had hen verrast…

Als brandweermannen tijdens hun dienst iets te eten willen kopen, gaan ze meestal met hun brandweerwagen naar de supermarkt om wat inkopen te doen. Als ze dan plotseling worden opgeroepen omdat er ergens brand is, kunnen ze er snel heen.

Het verhaal van deze brandweermannen is wel heel bijzonder: tijdens het winkelen werden ze niet één, maar zelfs twee keer opgeroepen. Omdat de plicht riep, lieten ze hun boodschappenkar in de winkel staan en haastten ze zich naar het noodgeval. Even later winkelden ze rustig verder, maar werden ze wéér opgeroepen. En toen ze na die tweede oproep weer terugkwamen in de winkel, vonden ze een bijzondere verrassing.

Hun boodschappenkarretje stond al bij de uitgang van de winkel, en alles was betaald. Er lag een klein briefje op de boodschappen:

“Het doet me genoegen om jullie boodschappen vandaag te betalen. Dank jullie wel voor jullie geweldige werk, geniet ervan!”

Het briefje was niet ondertekend, het kwam van een anonieme weldoener die de brandweer een warm hart toedroeg. De brandweermannen waren verbaasd en ontroerd door het sympathieke gebaar:

“Het is niet alleen verrassend en ontroerend, maar het feit dat iemand zijn zuurverdiende geld aan ons uitgeeft, is enorm inspirerend. Het is een symbool van de geweldige mensen in onze gemeenschap, van wie wij de eer hebben om ze te mogen dienen”

Wat fantastisch dat iemand bedacht om deze brandweermannen een plezier te doen. Als iemand zoiets verdient dan zijn het wel de brandweermannen die ons dagelijks beschermen tegen branden en andere rampen. En dat diegene besloot om zijn goede daad anoniem te houden, is misschien wel extra sympathiek. Het ging hem of haar duidelijk niet om de eer, maar gewoon om brandweermannen een mooie verrassing te geven.

Echt een voorbeeld van iemand die zijn inspirerende steentje bijdraagt aan een mooiere wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.