De meest fantastische vriendin ooit? Meisje zamelt 43.000 euro in voor haar beste vriendin

Wat een geweldig voorbeeld voor andere kinderen.

Bethany Walker heeft een heel goede vriendin, Anne Marie Cox. Hoewel de twee meisjes van 9 jaar oud het fantastisch leuk vinden om met elkaar te spelen is er één probleem: Anne Marie heeft een ernstige huidaandoening. De ziekte het Epidermolysis Bullosa (of gewoon EB).

EB is een een erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke, huidziekte die blaren op de huid doet ontstaan. Bij gezonde mensen ontstaan blaren alleen in extreme gevallen, bijvoorbeeld door langdurige wrijving op de huid. Dat is waarom jij en ik soms blaren krijgen als we op een grote wandeltocht zijn gegaan; de huid van de voetzool schuurt continu tegen de sok en de schoen. Het gevolg: die vreselijke, met water gevulde plekken.

Bethany aan het werk
Bethany aan het werk

Bij mensen met EB ontstaan dat soort blaren helaas onmiddellijk. Ze hoeven maar even ergens langs te schuren – bijvoorbeeld een kledingstuk – en het is raak. In extreme gevallen hebben patiënten zelfs al last van knuffelen.

Dat is dus de ziekte waar Anne Marie aan lijdt. Het is, dat zal u niet verbazen, vreselijk voor haar. Anders dan haar leeftijdsgenootjes zijn er een hele hoop dingen die ze niet kan doen.

Bethany en Anne Marie zwemmen nu regelmatig samen.
Bethany en Anne Marie zwemmen nu regelmatig samen.

In de zomer is dat met name vervelend omdat ze niet eens in een lekker koel zwembad kan duiken. De bacteriën in gewone zwembaden zijn te veel voor haar; ze wordt er letterlijk ziek van.

De ouders van Anne Marie probeerden geld in te zamelen om een speciaal zwembad te kunnen bouwen voor hun dochter, maar helaas, er kwam niet genoeg geld binnen. Toen kwam Bethany in actie. Ze zetten een speciale Facebook-pagina op, Bracelets By Bethany, en verkocht ze rubberen armbanden aan een ieder die erin geïnteresseerd was. Anne Marie’s moeder, die ontzettend blij en trots is legt uit wat er gebeurde:

“Ze haalde in 19 weken maar liefst $47.000 op.” 

Dat komt neer op 43.000 euro. Vervolgens gaf Bethany het geld aan Anne Marie. Diens ouders lieten een zwembad maken… waardoor de twee nu samen in één zwembad kunnen spelen.

Bethany verkoopt de armbandjes nu om een gezin te helpen dat onlangs hun vader én een zoon verloor.
Bethany verkoopt de armbandjes nu om een gezin te helpen dat onlangs hun vader én een zoon verloor.

Schitterend, maar Bethany’s verhaal wordt nog mooier. Nu ze genoeg geld heeft ingezameld voor haar beste vriendinnetje is ze namelijk een nieuwe actie begonnen: ze gebruikt haar Facebook-pagina nu om geld in te zamelen voor een gezin dat onlangs hun vader en zoon verloor.

Mensen kunnen de armbandjes bestellen door contact op te nemen met Bethany via haar Facebook-pagina.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.