Deze kinderen begonnen met het uitgraven van een steen, maar toen wisten ze nog niet hoe bijzonder die zou zijn

Een bijzondere steen vlakbij een school blijft ook tien jaar na diens vondst een prachtige inspiratie voor alle leerlingen.

Toen tien jaar geleden drie kinderen al spelenderwijs een grote steen vinden vlakbij hun schoolterrein, konden ze hun geluk niet op. De kei was diep ingegraven in de aarde, maar met plastic schepjes en speelgoedgerei heeft het trio de joekel uiteindelijk toch weten te bevrijden. Ze spendeerden er vele speelpauzes aan, en waren erg teleurgesteld toen ze tijdens de wintermaanden niet konden doorgaan met hun werk.

Tegen het einde van het schooljaar, kwam het schoolbestuur de ijverige leerlingen te hulp: met professioneel gereedschap werd uiteindelijk de steen uit de grond getild, en tentoongesteld op het grasveld van de school. Waar de steen een bijzondere betekenis heeft gekregen:

vlcsnap-2015-07-11-08h57m24s200De leerlingen dichten de steen een magische kracht tot vriendschap toe. Wie een tijdlang bij de steen staat, maakt extra veel vriendjes. Volgens mij zou dat best eens waar kunnen zijn, en niet omdat ik in magie geloof.. maar kijk hierboven maar eens naar de toeloop aan kinderen. De steen is een symbool van vriendschap geworden. Prachtig toch?

En daarom werd het na tien jaar ook eens tijd om de kinderen te eren die met het project begonnen waren. De uitgravende kids van toen zijn nu groot, en worden door de school in het zonnetje gezet vanwege hun harde werk en hun geloof in de kracht van vriendschap:

Heel erg mooi.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Teun

    Het valt me op dat alles wat DDS publiceert door de publicisten zeer inspirerend wordt genoemd.
    Dat klopt. Dat is het ook.
    Deze magische steen inspireert mij tot de volgende uitspraak:
    Kijk nog maar eens goed. Dit is de onderste steen. Morgen kan hij zomaar verdwenen zijn. (Rutte die hem het spreken wou beletten).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.