Deze man kreeg onverwachts een ongeluk, maar hoe Facebook zijn leven redde is ongelooflijk

Het zag er niet best uit voor Chris. Gelukkig deed één bericht op Facebook zijn kansen keren en is hij nu weer in veiligheid.

De 28-jarige Chris Thomas is aan een rolstoel gekluisterd vanwege een spierziekte die het hem lastig maakt zijn beenspieren te gebruiken. Toch is de man redelijk zelfstandig, en kan hij met wat aanpassingen prima zelfstandig overleven.

Dus toen hij een week geleden naar de badkamer ging, leek er aanvankelijk niets bijzonders aan de hand. Hij reed met z’n rolstoel echter tegen een kast aan, die vervolgens omviel op de arme Chris. Die viel vervolgens omver en stootte zijn hoofd hard tegen de vloer. Een uur lang was de man bezig zijn bewustzijn terug te krijgen, maar hij bleef het telkens verliezen.

Met verder niemand in de buurt stond de man er helemaal alleen voor. Gelukkig merkte hij op een gegeven moment op dat zijn smartphone niet ver van hem uit de buurt lag. Facebook stond nog open. Het kostte Chris de nodige moeite, maar uiteindelijk kon hij een post op zijn wall maken. Het feit dat hij niet alle letters goed kon invoeren, zegt iets over in wat voor belabberde staat hij op dat moment bivakkeerde:

55ad23311300002f009d7daeDat had gelukkig effect. Toen mensen die status zagen, kwamen ze meteen in actie. Verre bekenden van Chris begonnen directe buren te bellen, en daarna arriveerde er gelukkig spoedig hulp. Chris kreeg een sms’je: zijn vriend Brad had een ambulance gebeld die niet veel later zou arriveren.

Die nacht bracht Chris door in het ziekenhuis, maar hij is er dankvoor om:

“Facebook heeft me absoluut gered. Er viel een kast op me en ik raakte buiten westen. Toen ik eenmaal gevonden werd, kwam uiteindelijk alles goed. Ik weet zeker dat als ik daar langer had gelegen, het veel erger was geworden. Ik ben dankbaar dat de hulp spoedig gearriveerd is.”

Gelukkig ook maar!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.