Dieptepunt: Vier miljoen vluchtelingen door conflict in Syrië

De oorlog in Syrië heeft een triest dieptepunt bereikt. Het heeft het grootste aantal vluchtelingen in een gewapend conflict veroorzaakt in 25 jaar.

Dat meldt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. In juni kwamen er weer 24.000 vluchtelingen van Syrië naar Turkije, en met de geüpdatete Turkse cijfers komt het totale aantal vluchtelingen op meer dan vier miljoen. Dat is nog niet alles, want binnen Syrië zelf zijn ook nog eens 7,6 miljoen mensen op de vlucht geslagen. Door de Verenigde Naties worden die niet geteld als vluchteling maar als ‘ontheemd’, maar dat zij niet meer veilig zijn in hun woonplaats is duidelijk.

Hoewel het Syrische conflict al jaren bezig is, stijgt het aantal vluchtelingen nog steeds enorm snel. Sinds tien maanden geleden zijn er een miljoen vluchtelingen bijgekomen. De meesten van hen zoeken hun toevlucht in buurland Turkije, maar zoals bekend proberen ook veel Syriërs de EU binnen te komen.

Antonio Guterres, de ‘High Commissioner’ van de VN die zich met vluchtelingenzaken bezighoudt, wijst op de slechte humanitaire omstandigheden waarin vluchtelingen vaak verkeren en benadrukt dat de vluchtelingen – en de landen waarin zij een veilige haven zoeken –  behoefte hebben aan hulp.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Anna

  Syrische islamitische vluchtelingen kunnen in alle rijke islamitische landen worden opgevangen met eigen cultuur en religie. Die stammenoorlogen zijn nog lang niet uitgevochten. In al die landen worden de christenen uitgemoord en flink onderdrukt. In België mogen 250 christenen voorlopig asiel aanvragen, Terzake Canvas. De christen wordt zelfs hier in asielcentra aangevallen door moslims.

 2. Anna

  VN-Vluchtelingen organisatie zou de VS kunnen verplichten om groot deel van deze mensen tijdelijk asiel te verlenen. Amerkanen hebben miljarden over om oorlogen te voeren dus, aan de financiën zal het niet liggen.

 3. carthago

  Dit humanitaire probleem is een uitvloeisel van de ijdele verkiezingsbelofte van een nieuw te kiezen president, nml obama, in 2008:vrede ondanks alle geweld.

 4. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/07/09/meer-dan-42-miljoen-moslims-ondersteunen-de-islamitische-staat-15-miljoen-in-groot-brittannie

  Meer dan 42 miljoen moslims ondersteunen de islamitische staat – 1.5 miljoen in Groot-Brittannië.

  En Jodocus de landverrader: dit is een bericht uit verschillende Britse kranten.

  Het is overduidelijk: niet meer islam in Europa.

  1. Simon Brouwenstein

   Wie is Jodocus?

 5. Nicky

  Eens, maar ook niet meer Jodocussen, want daar ligt de oorzaak van alle neergaande processen.

 6. Teun

  Je hebt gelijk Nicky. Jodocus ontkent het gevaar. Dat noemen we Jodocussen en daar ligt de oorzaak van alle neergaande processen.

 7. poldi

  Dit jaar bereiken alleen al 137.000 overwegend islamistische migranten Europa via de Middellandse Zee.
  En gezien de situatie in het Midden oosten, Afrika en de Kom-maar-binnen politiek van de EU zullen er de komende jaren nog miljoenen volgen met als gevolg en dat kan een leek zien, een totale ontwrichting.

  Nederland zal ze, voorafgegaan door christelijk gereutel over menslievendheid ten koste van de eigen bevolking met open armen ontvangen. En dat met de vrome sorry ik bedoel huichelachtige gezichten van Arie Slob (CU), Joël Voordewind (CU) en Kees van der Staaij (SGP) voorop.

  Want de personen die hierover beslissen wonen in de betere wijken waar ze nog nooit een asielzoeker ik bedoel gelukzoeker zijn tegengekomen.

  En in het kader van bezuinigingen is er vast nog wel een oudje te vinden waar we de zorg van kunnen afnemen. En anders verhogen we het eigen risico weer. Mocht dat niet genoeg zijn dan kunnen we altijd nog de uitkeringen verder verlagen voor Nederlanders.

  Deze arme migranten mogen daar natuurlijk niet de dupe van worden. Ze krijgen voorrang bij woningtoewijzing, mogen hun familieleden over laten komen en we moeten ze goed financieren zodat ze ten minste geld hebben om overlast te kunnen veroorzaken. Het is ook inhumaan om aan deze gelukszoekers / potentiele isisstrijders geen 36000 euro per jaar te besteden en te weigeren hun arme familieleden over te laten komen.

  Daarom staatsmedia, eurofielen en anti-Wilders psychoten ga intenseif door met het demoniseren van Wilders en promoten van de heilstaat EU !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.