Foutje, bedankt! Crimineel wordt per ongeluk vrijgelaten en tart de politie nu met selfies

Een Britse crimineel die door een fout werd vrijgelaten uit de gevangenis, gebruikt zijn nieuwe vrijheid om de politie te sarren.

Toen Ryan Byrne werd vrijgelaten uit de gevangenis, kon hij z’n oren niet geloven. De man zat vast voor gewapende overvallen en inbraken; niet de minste vergrijpen. Toch hoorde hij onlangs dat hij weer een vrij man was:

Ryan Byrne zat in zijn cel een sigaret te roken toen hij ineens te horen kreeg dat hij op vrije voeten kwam. Hij kon het niet geloven maar protesteerde niet en vertrok. De 34-jarige Byrne zat vast voor berovingen, inbraken en diefstal.

Ryan gebruikt zijn nieuwe vrijheid om weer eens goed van het leven te proeven. Er duiken selfies op waarop hij in een ontspannen houding bier aan het drinken is. Ook verschijnen er foto’s waarbij hij smalend lachend bij politie-auto’s staat, waarschijnlijk om de dieners van de wet nog even een lange neus te geven, zoals bovenaan te zien is.

De Engelse autoriteiten maken zich echter grote zorgen. Ryan is, zeggen zij, een gevaarlijke crimineel, en moet eigenlijk gewoon terug de cel in. Hij is al sinds zijn tienerjaren op het dievenpad, en heeft gedurende zijn leven tientallen slachtoffers gemaakt.

Een poging om de man te arresteren liep op niets uit, omdat hij niet bij zijn moeder blijkt te verblijven. De Londense politie heeft nu dus Ryans signalement verspreid en moedigen Britse burgers aan om het telefoonnummer 101 te bellen als ze meer informatie hebben over de verblijfplaats van de selfie-crimineel.

Wie weet hoeveel foto’s hij nog kan maken om de politie te pesten, alvorens hij in de kraag wordt gevat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ruud562

    Ach, wellicht heeft ‘mijnheer’ onderdak in het voor hem paradijselijke Nederland, waar het voor criminelen zéér goed vertoeven is. En zeker met de alhier bijna lamgelegde politie en zéér sociale rechtspraak, voor criminelen en andere lamzakken althans.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.