Grote aanslagen in restaurant en moskee in Nigeria

Geen categoriejul 06 2015, 10:13
Boko Haram zit er vrijwel zeker achter.
Het heeft er alle schijn van dat de moslimextremisten van Boko Haram gisteravond laat weer hebben toegeslagen:
Bij een bomaanslag in een moskee en restaurant in de Nigeriaanse stad Jos zijn zondagavond zeker 44 doden en 67 gewonden gevallen. Dat meldt persbureau AP maandag.
Volgens ooggetuigen gingen er twee bommen af, één in een drukke moskee en één in een restaurant voor de elite bevolking.
Het komt regelmatig tot harde confrontaties tussen moslims en christenen in Jos. Het is dan ook niet de eerste keer dat de stad het doelwit is van terrorisme. In voorgaande gevallen was Boko Haram er steeds verantwoordelijk voor.
De kans is groot dat dit het geval nu ook is. Op het moment van de aanslag op de moskee sprak een verklaard tegenstander van de terroristische organisatie namelijk een grote menigte toe. Sani Yahaya werkt voor de Jama'atu Izalatul Bidia-organisatie en predikt tolerantie en acceptatie van andere religies. Yahava gelooft dat alle religies naast elkaar kunnen en moeten bestaan.
Het moge duidelijk zijn dat de extremisten van Boko Haram daar anders over denken.
Bij de aanslagen zijn maar liefst 44 mensen omgekomen, aldus het Amerikaanse USNews.com. 67 mensen raakten gewond.
Die website bericht ook dat er gisterochtend een andere aanslag plaatsvond in Nigeria, dit keer in het plaatsje Potiskum. Het doelwit? Een lokale kerk. Een vrouwelijke zelfmoordterrorist liep de kerk binnen en blies zich vervolgens op. Tenminste vijf mensen kwamen daarbij om het leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten