Homovriendelijke Schiphol taxi Tinker

Vervoerbedrijf Tinker komt met iets nieuws. Tijdens Gay Pride rijden er ‘homovriendelijke taxi’s’ van en naar Schiphol. In speciale roze taxi’s zullen toeristen van Schiphol naar het Amsterdamse festival en terug worden gereden.

Alle chauffeurs worden vooraf gescreend voor deze speciale service. “Als een chauffeur niet voor open staat voor het vervoeren van homoseksuelen, dan werken wij niet met ze samen”, aldus Gerben Abbink, medeoprichter van Tinker.

Hij vindt het onacceptabel dat er anno 2015 nog altijd mannen of vrouwen vanwege hun seksuele gerichtheid worden geweigerd door taxi’s. Abbink: “Het zou normaal moeten zijn dat alle taxi’s homovriendelijk zijn, maar helaas is dat niet het geval. Wij horen opvallend vaak verhalen van homo’s die zich onveilig voelen in taxi’s”.

TinkerPrideTaxi is ervoor bedoeld om het stigma dat onder taxichauffeurs heerst te doorbreken. Discriminatie op basis van seksuele oriëntatie speelt volgens Tinker namelijk nog steeds een rol in de Nederlandse taxiwereld.

Bewustzijn

“Wij grijpen dit maatschappelijke probleem aan, in de hoop dat het in de toekomst niet meer nodig zal zijn”, aldus Abbink. “Verder proberen we met het rondrijden van deze opvallende een bewustzijn te creëren onder zowel homoseksuele klanten als taxichauffeurs”.

Wie van een ‘homovriendelijke’ taxi gebruik wil maken, kan vooraf reserveren. Heuse dragqueens zijn beschikbaar om klanten te verwelkomen. Klanten ontvangen bij aankomst ook een speciaal homo-erotisch boekje welkomstgeschenk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.