Je auto verkopen? Dan is dit goed nieuws voor jou

Geen categoriejul 06 2015, 13:57
Occasions worden steeds sneller verkocht. Dit blijkt het Nationaal Occasion Onderzoek 2015. Goed nieuws dus voor wie van zijn auto af wil.
Hoe veel sneller verkopen tweedehands auto’s? Welke auto’s verkopen het best? En aan wie raak je het makkelijkst je auto kwijt? Al deze vragen worden beantwoord in dit onderzoek van VWE, een organisatie voor voertuiginformatie en –documentatie.
Hoe snel worden occasions verkocht?
Vorig jaar stond een gebruikte personenauto gemiddeld 74 dagen te koop voordat hij een nieuwe eigenaar kreeg. Vijf jaar eerder was dat nog 88 dagen. Occasions worden nu sneller verkocht omdat aanbod is afgenomen ten opzichte van 2009. Ook weten verkopers steeds beter die auto’s aan te bieden die populair zijn. Het is daarom steeds vaker een kwestie van auto zien, auto kopen, autoverzekering afsluiten en wegrijden.
Welke auto’s verkopen het best?
Jaren lang waren Volkswagens en Audi’s het makkelijkst te slijten aan een nieuwe eigenaar. Deze Duitse merken zijn nu echter voorbij gestreefd door het Franse Peugeot. Volkswagens en Audi’s verkopen niet langzamer dan voorheen, maar moet dus wel de eer laten aan Peugeot. Auto’s van dit merk worden gemiddeld binnen 65 dagen verkocht. Vooral kleinere Peugeots die nog niet zo oud zijn vinden zeer makkelijk een koper.
Wie kopen de meeste tweedehands auto’s?
De meeste kopers van occasions zijn tussen 46 een 55 jaar oud. Het aantal jongere kopers neemt af of blijft op zijn best stabiel. De grootste groei zit echter bij de 65-plussers. Wat niet verwonderlijk is gezien de vergrijzing. In een jaar tijd is het aantal verkopen onder deze groep met 8,5 procent gestegen.
Goed dus om je voor de verkoop van je auto op de wat oudere koper te richten. Welke merken zijn populair onder deze groep? Dit zijn de populairste occasions onder 65-plussers.
1. Dacia – 20%
2. Hyundai – 19%
3. KIA – 15%
4. Mercedes – 14%
5. Nissan – 14%
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten