Kinderliefde of échte liefde? Meisje knipt lange lokken af om haar vriendje met kanker te steunen

Dit meisje offert zichzelf op om haar vriendje te steunen.

Libby Tucker-Spiers is slechts negen jaar oud, maar haar jonge leeftijd weerhoudt haar er niet van om de wereld een lesje te leren over echte liefde. Libby heeft namelijk haar lange lokken afgeknipt, om zo meer te lijken op haar vriendje die kanker heeft. Op die manier hoopt ze hem mentaal te steunen.

Aiden Selleck wordt behandeld in het ziekenhuis omdat hij nierkanker heeft. Daartoe ondergaat hij chemotherapie; dat is altijd zwaar, maar al helemaal als je slechts zeven jaar oud bent zoals Aiden.

Screen Shot 2015-07-28 at 13.25.43

Eén van de gevolgen van chemotherapie is dat Aiden geen haar meer heeft. In plaats van daar grappen over te maken of het gewoon te negeren besloot Libby om iets fantastisch te doen: ze besloot om haar lange lokken af te knippen. Dat was een gigantisch offer voor haar omdat ze juist lang haar wilde hebben om op Rapunzel te kunnen lijken.

Screen Shot 2015-07-28 at 13.37.37

Clare Selleck, Aidens moeder, vindt het ongelooflijk hartverwarmend dat Libby dit zelf – uit vrije wil – heeft gedaan:

“Libby is echt een fantastisch meisje. Charlie vertelde me dat Libby echt overstuur was toen ze Aiden zonder haar zag. Ze wilde iets doen om hem te helpen.”

Screen Shot 2015-07-28 at 13.30.20

Ze voegt eraan toe:

“De twee zijn échte vrienden.”

Eigenlijk klopt dat niet helemaal. De twee gezinnen zijn namelijk al enige jaren met elkaar bevriend en Libby en Aiden hebben besloten dat ze een relatie met elkaar hebben. Jawel, de 9-jarige en de 7-jarige zijn smoorverliefd op elkaar. Zoals Libby’s moeder zegt:

“Ze zeggen dat ze vriend en vriendinnetje zijn. Op Valentijnsdag gaven ze elkaar zelfs kaarten en allerlei leuke cadeau’s.”

Toen Aiden zag dat Libby haar haren had afgeknipt was hij er danig van onder de indruk. Hij vertelde Libby:

“Het is echt kort. Maar je ziet er beeldschoon uit. Het staat je geweldig.”

Vervolgens gaf hij haar een kettinkje om haar te bedanken voor haar steun en haar activiteiten om kinderkanker onder de aandacht te brengen van het publiek.

Volgens Aidens moeder eindigt de chemotherapie in december van dit jaar. Dat is maar goed ook, want Libby heeft al een nieuw project ontwikkeld: ze is geld aan het inzamelen zodat ze Aiden en zijn gezin op een heerlijke vakantie naar Disneyland kan sturen. Als jij geld wilt doneren kun je dat hier doen.

Wellicht het mooiste van dit alles is dat er een ware rage ontstaan is: meer kinderen en zelfs bekende mensen doneren haar voor kankerpatiëntjes. Een voorbeeld daarvan is zangeres Jessie J.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.