Leger Tsjaad schakelt minstens 117 Boko Haram-terroristen uit

Boko Haram heeft het zwaar te verduren van het leger van Tsjaad.

De afgelopen weken zijn zeker 117 strijders van Boko Haram gedood door het leger van Tsjaad. De aanvallen op Boko Haram vonden plaats rondom het Tsjaadmeer. Twee soldaten kwamen om en twee andere militairen raakten gewond. Hoewel het natuurlijk altijd triest is dat patriottische soldaten omkomen in de strijd tegen een islamistische terroristische organisatie zijn die cijfers lang niet slecht; 2 voor 117. Dat betekent dat er voor elke 59 (afgerond) dode terroristen één soldaat omkomt.

Dat zijn cijfers waar je als leger mee thuis kunt komen.

NU.nl legt uit:

Tsjaad heeft verschillende eilanden die werden beheersd door Boko Haram overgenomen. De terreurbeweging gebruikte die plekken als  schuilplaats. Ook heeft het leger boten van Boko Haram vernietigd en wapens ingenomen.

Kameroen, Niger, Nigeria en Tsjaad zijn al enkele maanden bezig met een gecoördineerde actie tegen Boko Haram. Hoewel ze de terroristische organisatie redelijk wat schade berokkenen, is Boko Haram helaas nog altijd onverminderd sterk. Zo voert de groep met enige regelmaat zelfmoordaanslagen uit, waaronder in Tsjaad zelf.

Hoewel we in het Westen niet al te vaak iets horen over Boko Haram en de vele misdaden tegen de menselijkheid die deze radicaal-islamitische organisatie op dagelijkse basis pleegt, wordt de groep terecht “het ISIS van Afrika” genoemd. De organisatie heeft trouw gezworen aan de groep van de zelfverklaarde kalief Abu Bakr al-Baghdadi. Feitelijk ziet ISIS het door Boko Haram veroverde gebied dus als een ‘provincie’ van het ‘kalifaat.’ Alleen daarom al is het dus van het grootste belang – ook voor het Westen – dat Boko Haram wordt opgejaagd… en uiteindelijk vernietigd wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. -Harry

  Goede score , kan me haast niet voorstellen dat het klopt .

  Nou heb ik uit ervaring dat negers niet zo goed kunnen tellen .
  Als tien negers zeggen dat er vijf doden zijn gevallen , hebben ze niet vijf doden , maar vijftig .
  Zo werkt dat daar !

 2. Nicky

  Michael, ‘misdaden tegen de menselijkheid’ lijkt me niet zo erg. Dat doe ik ook wel elke dag.

  Maar tegen de mensheid lijkt me erger?

 3. Gielah

  De beginregel: ‘Boko Haram heeft het zwaar te verduren’ wekt in ieder normaal mens natuurlijk enkel maar vreugde en opluchting, maar toch zwéémt die zin enigszins naar:
  ” Ach… dat árme Boko Haram!”.

  Laat ons de hoop uitspreken dat niet alleen Boko Haram, maar álle bloeddorstige islamitische bewegingen het meer en meer zwaar te verduren gaan krijgen…. zó zwaar… dat ze eerlang alleen nog maar een nare herinnering zijn.

  1. Wachteres

   Foei, Gielah! En jij noemt jezelf een christen?

   Maar nu herinner ik me ineens dat in het Oude Testament Jahweh de Joden opriep om bepaalde vijanden te doden, voordat zij zelf eraan zouden gaan.

   Zou het toch toegestaan zijn om voor jezelf, je kinderen en je kleinkinderen op te komen?

   Gelukkig maar, dan gaan we door met datgene waarmee we bezig zijn:

   Onze Joods-christelijke humanistische beschaving te verdedigen tegen gruwelijk barbarisme.

   Dar is niets mis mee!

   1. Wachteres

    Dar [laatste regel] is natuurlijk daar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.