Oma staat op het punt om te verdrinken door een overstroming. Wat er dan gebeurt verandert een gewone tiener in een ware held

Toen deze tiener een oudere vrouw in nood zag, aarzelde hij geen moment.

Brant Freeland reed met zijn moeder in de auto naar huis, toen hij een gevaarlijke situatie ontdekte. Door hevige regenbuien waren sommige straten in de stad half overstroomd, dus was het riskant om met de auto te rijden. In één overstroomde straat stond een auto stil, half in het water, terwijl door de regen het waterpeil bleef stijgen.

Screen Shot 2015-07-14 at 18.57.49

Brant besloot direct om te kijken wat er aan de hand was. Tot zijn schrik zag hij dat er een bejaarde vrouw wanhopig om hulp riep. Ze was met de auto vast komen te zitten en kon de deur niet meer openkrijgen door het stijgende water. Doodsbang zwaaide ze met haar armen om andere automobilisten om hulp te vragen, maar de meeste reden door. Maar Brant niet. De tiener, die in zijn vrije tijd veel in de sportschool te vinden is en zelfs aan worstelen doet, waadde door het water heen naar de auto, opende de deur en droeg de oude vrouw over zijn schouder naar een veilige plek waar het droog was.

De familie van de vrouw is enorm dankbaar voor de heldhaftige actie. Op Facebook schrijft de kleindochter van de vrouw:

“Brant kende mijn grootmoeder niet, maar hij aarzelde geen moment om haar te redden. Hij is echt een reddende engel, wij zullen hem altijd dankbaar zijn”

Brant zelf blijft bescheiden onder alle loftuitingen:

“Ik deed gewoon wat iedereen zou moeten doen. Als je iemand in nood ziet, moet je diegene toch gewoon helpen?”

Uiteraard heeft de sympathieke tiener gelijk, maar in de praktijk blijkt helaas maar al te vaak dat mensen niet de moeite nemen om anderen te helpen: meerdere mensen reden voorbij terwijl deze oude vrouw in nood zat. Brant is dus een echte held aan wie veel mensen een voorbeeld kunnen nemen! Het kostte hem maar een kwartier, maar hij heeft iemands leven gered.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.