Een liefdevolle hereniging. Meisje dat dacht dat ze enig kind was ontmoet haar tweelingzus op YouTube

“Ik wist altijd dat ik geadopteerd was. Ik ben geboren in Busan, Zuid-Korea, maar ben opgevoed in Frankrijk door twee ouders die niet eens bijna op me lijken; ze hebben blond haar en blauwe ogen. Op mijn adoptiefpapieren staat dat ik de enige dochter ben van een jonge, ongetrouwde vrouw.”

De dame die dit zei heet Anaïs Bordier. Zoals ze uitlegt is ze afkomstig uit Zuid-Korea, maar is ze opgevoed door een fantastisch Frans echtpaar dat haar altijd als een echte, biologische dochter behandelde. Toch groeide Anaïs op met een sterk gevoel van gemis: ze hield van haar adoptieouders en zij hielden ontzettend van haar, maar er was geen fysieke connectie; ze leken immers niet op elkaar.

Daarom was het zo geweldig voor Anaïs dat ze uiteindelijk ontdekte dat ze een tweelingzus had en haar zelfs ontmoette. De jongedame legt uit hoe het in zijn werk ging:

“In december 2012 was ik in Londen, waar ik mode studeerde, toen iemand een YouTube-video van mij op mijn Facebook-pagina postte. Er was echter een probleem: ik had in mijn hele leven geen enkele YouTube-video gemaakt. Toen ik de video bekeek realiseerde ik me dat ik niet het meisje in de video was; het ging om een Amerikaanse die sprekend op mij leek.”

Anaïs legt uit dat de video steeds weer keek en op zoek ging naar uiterlijke verschillen tussen het meisje en de video en zichzelf. Haar conclusie: er was geen verschil. Ze waren werkelijk identiek.

Screen Shot 2015-07-11 at 14.03.13

Een maand later zat Anaïs in de bus toen een vriend haar vertelde dat haar onbekende dubbelganger weer was verschenen in een YouTube-video. “Het was een trailer voor een film, dus ik keek meteen naar de lijst van acteurs. Daar zag ik haar naam: Samantha Futerman. Ik ontdekte dat ze ook geboren was in Zuid-Korea en ook nog eens op 19 november 1987, dezelfde dag dat ik geboren werd.”

Bijna in paniek stapte Anaïs uit de bus. Ze wist niet wat te doen, dus belde ze haar adoptiemoeder. Die stelde de vraag die Anaïs d’r leven nog meer op haar kop zette: “Denk je dat ze je identieke tweeling is?”

Anaïs had hetzelfde vermoeden en besloot om contact op te nemen met Samantha. Ze schreef haar een lange boodschap en vroeg haar om eens naar haar Facebook-pagina te kijken. Korte tijd later antwoordde ‘Sam’: ze stuurde een kopie van haar adoptiefpapieren waaruit bleek dat zij en Anaïs zelfs in dezelfde kliniek geboren waren. De twee besloten onmiddellijk om een Skypegesprek te voeren. En wat bleek? Ze leken niet alleen verschrikkelijk veel op elkaar, ze hadden ook dezelfde manieren, dezelfde lach, en zelfs dezelfde haarstijl.

Screen Shot 2015-07-11 at 14.04.43

Uiteindelijke hoorde een DNA-expert,Dr Nancy Segal, het verhaal. Zij bood de twee jongedames aan om een DNA-test te verrichten. Het resultaat? De twee zijn inderdaad zusjes. Sterker nog: identieke tweelingen. Hun biologische moeder had dus niet één, maar twee meisjes op de wereld gezet.

Sindsdien hebben de twee elkaar ontmoet en hebben ze dagelijks contact. Ze kunnen nog steeds niet geloven hoeveel ze op elkaar lijken – niet alleen lichamelijk, maar geestelijk ook.

“Ze hoeft me niet uit te leggen wat ze denkt. We begrijpen elkaar perfect.”

Anaïs en Samantha bezoeken elkaar regelmatig en ontdekten dat ze een gedeelde hobby hebben: surfen. Als ze bij elkaar kunnen komen pakken ze hun surfboard dus en lopen ze de zee in.

En hun adoptieouders? Die zijn maar wat blij. “Alle vier ouders hebben het gevoel dat ze er, gratis en voor niets, een dochter bij hebben.”

En dit alles met dank aan de kracht van het Internet.

Screen Shot 2015-07-11 at 14.05.48

Overigens is er nu een documentaire gemaakt over Anaïs en Samantha. Hieronder de trailer:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.