Nederland gaat massaal naar het strand

Geen categoriejul 11 2015, 17:00
Het is heerlijk weer... hoe kun je daar beter van genieten door lekker naar het strand te gaan?
Dat is blijkbaar wat de gemiddelde Nederlander vandaag denkt. Het gevolg? Het is bijzonder druk op wegen die naar badplaatsen leiden.
Op de A58 naar Vlissingen staat de grootste file van 15 kilometer lang. Er is een ongeluk gebeurd en de weg is inmiddels wel vrijgegeven. Toch kan de vertraging nog meer dan een half uur bedragen.
Er staat ook nog een flinke file bij Hellevoetsluis op de N57, de weg van Rotterdam naar de Brouwersdam.
Op de A4 bij Bergen op Zoom is het ook filerijden.
Met andere woorden, als jij van plan bent om nog naar het strand te gaan, houd er dan rekening mee dat de rit weleens behoorlijk lang kon duren. Zo'n file van 15 kilometer betekent een flinke reistijd; ja, ook als je relatief dichtbij de zee woont.
Natuurlijk is het die tijd meer dan waard. Het is nog steeds behoorlijk warm in Nederland - er is geen betere, effectievere en leukere manier om af te koelen dan door de zee in te lopen en een frisse deuk te nemen.
In Izmir (Turkije) is het op het moment ook ongeveer 35 graden - lekker warm dus (als niet snikheet). Gelukkig wonnen wij op een site met een zwembad. Ik heb het zwembad wekenlang links laten liggen, maar heb vandaag toch maar een beetje gezwommen. Het resultaat? Ik voel me als hernieuwd. De hitte heeft haar greep op mij verloren, ik voel me vol energie, en op de één of andere manier blijft de koelheid van het water best lang in je botten.
Daarom dus: ja, het is druk, maar neem de tijd toch om even naar het strand te gaan. Je krijgt niet alleen een mooie bruine kleur, maar je zult ook eindelijk wat afkoelen; iets wat de meeste Nederlanders nu wel kunnen gebruiken.
Overigens is het nu natuurlijk vrij laat aan het worden, wat vrijwel zeker inhoudt dat het veel rustiger is op de weg. Daar staat tegenover dat het morgen ongetwijfeld wederom zo druk wordt als vandaag. In dat geval geldt dus: vroeg op pad. Hoe eerder je in de auto stapt, hoe waarschijnlijker het is dat je files ontloopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten