Politie gebruikt omstreden nekklem weer bij een arrestatie

De Nederlandse politie is weer in opspraak gekomen, vanwege een nieuw filmpje waarop te zien is hoe de dienders de omstreden nekklem aanleggen.

Op het internet circuleert sinds vandaag een nieuw filmpje van een arrestant bij wie de politie een zogenaamde ‘nekklem’ aanlegt. Het gaat om een Arubaanse arrestant, die zich verzet tegen zijn arrestatie door de Amsterdamse politie. Hij wordt daarbij nog geholpen door een vriend, maar dat resulteerde niet in een opheffing van de nekklem:


.

De nekklem is een omstreden middel sinds de dood van Mitch Henriquez, die bij zijn arrestatie vorige maand dodelijk gewond raakte. De dood van Henriquez zorgde voor felle verontwaardiging en rellen die uiteindelijk alleen met veel machtsvertoon gestuit konden worden. Desondanks veroorzaakten de rellers veel vernielingen in de Schilderswijk.

De politie reageert op bovenstaand filmpje met het bericht dat beide jongens inderdaad zijn gearresteerd, maar ook weer zijn vrijgelaten. Ze mankeren niets, en zijn zeker niet overleden als gevolg van het aanleggen van de nekklem:

Over de nekklem verklaart de politie: ,,Omdat de bijrijder niet op een normale wijze aan te houden was hield de politieman hem in een soort houdgreep. Hij kon hem op die manier onder controle houden maar voelde en hoorde ook dat de man niet stikte.”

Het zou gaan om een incident uit juni dat zijn origine vond in de bestelbus van de twee mannen, die opzichtig het werk van de politie hinderde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Terzo

  Goed zo, aanpakken die primaten, dan leren zij tenminste gezag te respecteren.

 2. Bromsnor

  Waarom opspraak

  De agenten hebben goed werk geleverd.

  Het is heel simpel. Als je geen verzet pleegt gebeurt er niets…….maar als je verzet pleegt zijn de agenten gedwongen om hard op te treden.

  En dat hebben de agenten op een professionele manier gedaan in de video.

 3. Pimsch

  En alle anti-gezag personages staan weer op hun achterste benen.
  Biedt gewoon niet zoveel weerstand.
  Op het bureau krijg je koffie en alle gelegenheid om te praten.

 4. toetssteen

  Ja hoor, een nekklem….. waar heb ik zoveel domheid aan verdiend?

 5. zomaar

  ik fluister bij een wetdienaar in zijn/haar oor , dat ik gewapend bij een bijeenkomst ben !, en ik verwacht dat hij/zij over mijn donker geleurd bol aait , immers in het land vol van melk en honing voor de kleurlingen is dat mogelijk .

  was dat even schrikken , binnen links en kleurling !, oom agent haalde er enkele collega’s bij , en sommeerde hem mee te gaan naar het bureau, en hebben bij weigering hardhandig opgetreden .

  tja dat is schrikken geblazen voor half Nederland die een mooi gekleurde Multi samenleving , voorop stellen , en nu zoeken hoeveel gekleurde er nog meer hardhandig gearresteerd worden door oom/tante agent .

  waarom zou je , je eigen leven en het leven van de Nederlander nog beschermen , voor die luizige 1600 euro per maand , die elke buitenlander krijgt voor niets doen ,lees dit artikel in Elsevier “Voormalige asielzoekers vaak in de bijstand “, dan alleen onze samenleving een kleur te geven , die de linkse onnozele wenst te zien

 6. Mart

  Amateurs, hier ligt zo’n dwarsligger veel vlugger achterin de boevenauto,zeker te weten.Mart Brasil.

 7. Mart

  Soms een beetje beschadigd….maar daar dot niemand moeilijk over.

 8. Ruud562

  Goh, hoe halen die politielui het in hun hoofd om die nekklem te hanteren! Schandalig! Nee, hoe ze dan wel moeten handelen volgens ‘politiemindend Nederland’?
  Nu, éérst moeten ze de aangehoudene vragen of die mee wil. Zoniet, dan moeten de cops de aangehoudene vragen even geduld te hebben, dat ze moeten overleggen met de rechter-commissaris wat te doen. Intussen wordt de aangehoudene voorzien van wat drinken; thee, koffie of alcoholische drank naar keuze. Als de rc eruit is zullen de cops opnieuw moeten verzoeken of de aangehoudene mee wil, wil die dat niet, dan zal diegene in vrijheid worden gesteld met precies afgeteld duizend excuses en een formulier waarmee gederfde inkomsten kunnen worden vergoed.

 9. van Urk

  Het is ook nooit goed. Ik dacht dat het Nederlandse volk juist verwachte van de politie dat zij meer criminelen pakken en keihard optreden i.p.v. bonnen schrijven of hun werkdag aan het flitsen besteden.

 10. Mar

  Er kunnen volgens mij zo langzamerhand wel vraagtekens worden gezet bij de training van agenten in spe.

 11. Ruud562

  Mar, ik zet zeer grote vraagtekens bij onze rechtspraak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.