Een echte wonderdokter! Hij heeft een aandoening die hem dichter tot z'n patiënten brengt en je gelooft nooit wat het is

Een echte wonderdokter! Hij heeft een aandoening die hem dichter tot z'n patiënten brengt en je gelooft nooit wat het is

Het lichaam van deze dokter helpt hem een handje bij het begrijpen van de pijn van zijn patiënten.

Voor veel mensen kan de aandoening waaraan ze lijden een enorme afleiding zijn, maar bij de jonge dokter Joel Salinas is dat absoluut niet het geval. De in een ziekenhuis werkzame Joel heeft een aandoening die men 'spiegel-aanraking synesthesie' noemt. Dat klinkt ingewikkeld, maar het betekent dat Joel in staat is fysiek te voelen wat andere mensen voelen.

Hij legt zelf uit hoe het werkt:

"Toen ik een kind was, had ik ervaringen waarbij als ik iemand knuffelde, ik die knuffel zelf voelde. Of als iemand geslagen wordt, ik de tinteling zelf ook voelde."

doc3De aandoening is hem altijd bijgebleven, en als volwassen dokter heeft hij er wel eens profijt van gehad als hij een patiënt wilde helpen:

"Ik herinner me één patiënt die een arm was verloren bij een ongeluk. Ik herinner me dat ik me voelde alsof mijn arm afgerukt was en ik het bloed voelde stromen."

Het heeft even geduurd voordat Joel doorhad dat hij een aandoening had. Als kind dacht hij altijd dat hij de enige was die spiegel-aanraking synesthesie had. Maar nu hij als volwassene zich realiseert dat hij slechts bij 1%-2% van de bevolking hoort, én in zijn beroep als dokter met die aandoening mooie dingen kan doen, is hij de koning te rijk:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties