Prins William heeft een nieuwe baan, en hij geeft zijn hele salaris weg

Geen categoriejul 15 2015, 11:24
Prins William heeft sinds kort een nieuwe baan. De Britse troonopvolger is namelijk werkzaam als traumahelikopterpiloot.
De prins vloog ook al met helikopters als piloot voor het Britse leger in Afghanistan. Nu zet Prins William zijn vaardigheden als piloot in om mensen dichter bij huis te helpen. Als piloot van traumahelikopters zal William steeds vier dagen werken en dan vier dagen vrij nemen, zodat hij ook tijd heeft voor zijn taken namens het koninklijk huis.
Screen Shot 2015-07-15 at 10.59.38
Prins William is de eerste Britse troonopvolger die een normale baan als burger aanneemt. Zelf zegt hij hierover:
"Het is belangrijk voor mij om met beide benen op de grond te staan, en deze baan helpt me daarbij. Ik probeer een goeie jongen en een fatsoenlijk mens te zijn."
Dat is een bewonderenswaardige houding: William hoeft immers geen baan te nemen – zijn familie is schatrijk. Hij doet dit puur omdat hij wat terug wil doen voor de maatschappij. En dat is nog niet alles: Zijn hele salaris zal hij doneren aan een – nog onbekend – goed doel.
Echt een mooie actie van de Britse hoogheid. Hij snapt dat het belangrijk is om contact te hebben met 'gewone' burgers, iets waar hij in zijn nieuwe baan zeker op zal kunnen rekenen. En dat er ook een goed doel zal profiteren van Williams harde werk, is natuurlijk al helemaal mooi.
Bekijk hier een interview met Prins William over zijn nieuwe baan:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/William-starts-new-job-as-air-ambulance-pilot-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten