Terroristische organisatie Taliban kiest nieuwe leider

De vorige leider bleek twee jaar terug te zijn overleden.

Alhoewel de Afghaans-Pakistaanse terreurbeweging Taliban de berichten eerst nog ontkenden, lijken ze nu toch de realiteit onder ogen te zijn. Hun leider Mullah Omar blijkt al ruim twee jaar dood te zijn. Dus werd het tijd om een nieuwe leider te installeren, wat gisteren dan ook gebeurde. De top van de terreurbeweging kwam samen in het Pakistaanse Quetta en droeg unaniem Akhtar Mohammad Mansour voor als opvolger van de veelgezochte Omar:

Volgens een commandant aanwezig bij de stemming net buiten Quetta, werd Mansour unaniem verkozen door de shura, de top van de Taliban. “De shura zal binnenkort een statement uitgeven.”

Woensdag bleek dat de Talibanleider Mullah Omar twee jaar geleden in Pakistan aan de gevolgen van een ziekte was overleden. Omar was sinds eind 2001 spoorloos en hij werd eerder ook al dood verklaard.

In 2011 verschenen er al berichten over de dood van Mullah Omar – ooit de leider van Afghanistan totdat de Amerikanen het land binnenvielen eind 2001 – was overleden, maar dat bleek destijds om vals alarm te gaan. Getuige het feit dat de Taliban nu een nieuwe leider kiezen, lijkt de eerder deze week verschenen informatie over het overlijden van Omar wél betrouwbaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Arachne

    Democratische verkiezing in een islamitische terreurbeweging?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.