Turkije bombardeert ISIS in Syrië

Turkije mengt zich in de strijd tegen ISIS.

Drie Turkse F-16s hebben vandaag ISIS-doelen in Syrië onder vuur genomen. Met behulp van zogeheten ‘slimme bommen’, die gebruik maken van GPS om doelen met hoge precisie te raken, konden de vliegtuigen binnen het Turkse luchtruim luchtruim blijven. De doelen waren twee ISIS-commandocentra en een verzamelpunt voor ISIS-strijders vlak over de grens bij de Turkse stad Kilis.

Turkije mengt zich steeds meer in de Syrische burgeroorlog. Na de aanslag van ISIS in een Turkse grensstad deze week, waarbij 27 mensen werden gedood, en een aanval op een Turkse militaire grenspost, lijkt het erop dat de regering in Ankara het gehad heeft met de terreurbeweging. Deze week gaf de Turkse regering toestemming aan de VS om de luchtmachtbasis in Incirlik te gebruiken om aanvallen tegen ISIS uit te voeren. Dit wordt gezien als een belangrijke stap in de Amerikaanse strijd tegen de terreurgroep.

Of Turkije van plan is vaker aanvallen uit te voeren op ISIS of dat het bij een eenmalige vergeldingsactie blijft, is niet bekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Maaike

    Mooi zo. Maar ik hoop eigenlijk dat er een doelgericht plan komt om ISIS in z’n geheel te bestrijden.

  2. V.K.

    -Turkije zit er natuurlijk ook niet op te wachten dat Iran zich gaat ontfermen over het Koerdisch grensgebied.

  3. _Mediaevist_

    Het is niet uitgesloten dat ze een hap uit Syrië gaan proberen te nemen. In de tussentijd hebben ze vrij lang aan een buffer gebouwd om niet al teveel last te krijgen met ISIS en ze toch wat te kunnen aanvallen. Het is een wat cynische politiek maar niet hersenloos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.