Vrienden én vreemden doneren 45.000 euro voor begrafenis dappere jongen die zijn familie redde

Talloze mensen willen deze achtjarige held een gepast afscheid geven.

Tyler Doohan had maandag vrij van school, en dus vroeg hij zijn moeder of het goed was als hij in het weekend bij zijn opa zou logeren. Toen wist hij nog niet dat er iets zou gebeuren dat hem tot een onverwachte – en tragische – held zou maken.

’s Nachts werd de achtjarige Tyler plotseling wakker en merkte dat er brand was uitgebroken in het kleine huis van zijn grootvader. Het hele huis was omgeven door vlammen.

Screen Shot 2015-07-14 at 17.07.47

De meeste achtjarigen zouden in zo’n situatie hard naar buiten rennen, maar Tyler deed dat niet. Hij ging alle kamers van het huis langs om zijn familieleden wakker te maken en hen te waarschuwen voor het vuur. Hij redde niet alleen zijn grootmoeder, maar ook zijn tante en zijn jonge neefjes en nichtjes. Helaas moest Tyler zijn heldenmoet met zijn eigen leven bekopen: Toen brandweermannen later het volledig uitgebrande huis doorzochten, vonden ze het lichaam van Tyler naast het bed van zijn gehandicapte oom. Waarschijnlijk probeerde de jongen zijn oom vergeefs te redden, maar was hij door de rook bezweken.

Het gruwelijke incident werd al snel bekend in de wijde omgeving. De tragische dood van Tyler zorgde voor onthutste reacties, maar zijn heldenmoed inspireerde duizenden mensen. Het leidde ertoe dat er een campagne werd opgezet om geld op te halen voor Tylers begrafenis. De familie zelf heeft het namelijk niet breed, maar iedereen vond dat Tyler een gepast afscheid verdiende. Hij had immers zijn leven gegeven om zijn familie te redden. De campagne bleek al snel een daverend succes: er werd meer dan 45.000 euro opgehaald voor de begrafenis en de herdenkingsdienst.

De brandweercommandant vindt Tylers daad ongelooflijk:

“Wij brandweermannen beschouwen deze jongen als ere-brandweerman”

Tylers moeder is in tranen over de dood van haar zoon, maar troost zich met de gedachte dat hij een echte held is. Ze zegt:

“Ik zou willen dat je hier was, zodat ik je vast kon houden. Ik weet dat je ons niet verdrietig wilt zien, maar op een dag zullen we je weer zien en zullen we gelukkig zijn. We zullen je nooit vergeten”

Dankzij de donaties kan een prachtige begrafenis worden georganiseerd voor deze jonge held, die zijn moed met de dood moest bekopen. Een tragische gebeurtenis, maar wel een gebeurtenis die velen eraan herinnert dat zo’n heldendaad nooit onopgemerkt mag blijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.