150 Nigeriaanse burgers verdronken of doodgeschoten toen ze vluchtten voor Boko Haram

Het ISIS van Afrika slaat weer toe.

150 inwoners van een dorpje in Nigeria zijn verdronken of doodgeschoten toen Boko Haram hun woonplaats naderde. De burgers sloegen massaal op de vlucht. Sommigen van hen verdronken vervolgens in een plaatselijke rivier, anderen werden doodgeschoten door terroristen van Boko Haram.

De burgers waren rustig hun leven aan het leiden toen schutters van Boko Haram ineens kwamen aanrijden op motors. In plaats van met de mensen te onderhandelen of te praten openden ze zomaar het vuur. Het gevolg was een massaslachting.

Modu Balumi, een inwoner van het dorpje Kukuwa-Gari, legt uit:

“Ze begonnen meteen te schieten, waardoor inwoners op de vlucht sloegen. Een flink aantal mensen werd doodgeschoten. Anderen sprongen in de rivier, maar die is erg diep op dit moment vanwege de regen die gevallen is. Veel van hen verdronken.”

Modu gaat verder:

“Volgens de meest recente tellingen zijn er minstens 150 mensen omgekomen bij de aanval. De terroristen van Boko Haram vermoordden zelfs bewust een visser die verdrinkende dorpelingen wilde redden.”

Met andere woorden: het was een bewuste actie van Boko Haram om zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken.

Een andere dorpeling bevestigt het verhaal. Hij voegt eraan toe:

“De schutters schoten op mensen die probeerde te vluchten. In hun paniek sprongen de vluchtelingen [red.: vooral vrouwen en kinderen] in de rivier.”

Eenmaal in de rivier konden veel van hen zich niet meer redden. Het water was te diep, de rivier te onstuimig.

Hoewel de dorpelingen duidelijk hulp konden gebruiken van het Nigeriaanse leger bleef die hulp uit. De reden: het dorpje ligt nogal afgelegen en Boko Haram heeft ervoor gezorgd dat het dorpje niet in staat is om te communiceren met de rest van het land. Daardoor ontdekten de autoriteiten pas later wat er gebeurd was.

De aanval is de grootste slachting sinds Muhammadu Buhari de nieuwe president van Nigeria werd (dat gebeurde in mei). Hij beloofde dat hij Boko Haram – een organisatie die gelieerd is aan ISIS, de terroristenclub die de ene na de andere misdaad tegen de menselijkheid pleegt in Syrië en Irak – van de aardbodem zou vegen. Vooralsnog is dat duidelijk nog niet gebeurd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. _Mediaevist_

    Qua slachtingen lijkt de club ISIS al ruim gepasseerd te zijn. Dorpjes aanvallen om zoveel mogelijk weerloze burgers om zeep te helpen, ziek-zieker-ziekst. Hopelijk is Buhari in staat er structureel wat aan te doen, geloof dat de wil er wel is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.