16-jarige held redt een man die zelfmoord wil plegen. Wacht tot je leest wat voor bijzondere beloning hij nu krijgt

Wie goed doet, goed ontmoet. 

Een 16-jarige jongen uit Dublin heeft vele harten geraakt met een bijzondere goede daad. Jamie Harrington was op weg naar de snoepwinkel toen hij een man op de rand van een brug zag zitten. De oplettende tiener vroeg:

“Are you okay?

De man keek hem aan en zei niets. Het was Jamie al snel duidelijk dat de man verre van ‘okay’ was. De 16-jarige vertelt:

“Ik dacht gewoon, ‘wow…’ Ik stopte en vroeg of het wel goed ging, maar ik zag aan zijn blik dat dat niet het geval was. Hij zei ook niets, maar ik zag de tranen uit zijn ogen komen.”

Harrington probeerde de man, die van plan was zelfmoord te plegen, uit alle macht over te halen om naast hem te komen zitten – ver weg van de gevaarlijke brugleuning. Uiteindelijk gaf de man toe, en kwam hij bij Jamie zitten.

“We zaten op de stop en praatten drie kwartier lang, over wat er met hem aan de hand was en waarom hij zich zo slecht voelde.
Ik kon hem daar niet alleen laten, maar ik moest ervandoor, dus ik wilde een ambulance bellen. Ik vertelde hem dat die hem konden helpen. Maar hij zei ‘Nee, alsjeblieft, bel ze niet, het gaat prima!’ Ik vroeg hem of ik alsjeblieft toch een ambulance kon bellen, en zei dat ik niet zou kunnen slapen als ik dat niet deed.’

Gelukkig zette Jamie door en belde hij een ambulance, en de depressieve man werd naar het ziekenhuis gebracht. Voordat de man in de ambulance stapte, gaf Jamie hem zijn nummer zodat hij kon laten weten dat het goed met hem ging.

Een paar maanden geleden kreeg Jamie misschien wel het mooiste bericht ooit. De man liet hem in een sms weten dat het goed met hem ging en dat zijn vrouw zwanger is.

“Hij vertelde dat op het moment dat ik hem benaderde, hij bijna zou gaan springen. Die paar woorden die ik zei, redden zijn leven.”

Wat fantastisch. Door de oplettendheid en het doorzettingsvermogen van Jamie, heeft hij het leven van die man gered. Gelukkig gaat het nu veel beter met hem, maar het wordt nog veel mooier: De man is van plan om zijn zoon te vernoemen naar de jongen die zijn leven gered heeft.

Screen Shot 2015-08-06 at 18.33.36

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.